THY Rusya'daki yeni iş birliğiyle yüzde 15 yolcu artışı hedefliyor

THY Rusya'daki yeni iş birliğiyle yüzde 15 yolcu artışı hedefliyor
Rusya’daki en büyük bilet satış ağına sahip rezervasyon sistemleri TCH ve Sirena Travel ile iş birliği anlaşması imzalayan Türk Hava Yolları (THY), Rusya’daki yolcu sayısını yüzde 10-15 oranında arttırmayı hedefliyor.

THY, Sirena ve TCH rezervasyon sistemleri ile Rusya pazarına yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

Gazetem.ru’da yer alan habere göre, Moskova’da gerçekleşen imza töreninde THY adına Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ve Kurumsal Pazarlama ve Dağıtım Kanalları Başkanı Mert Dorman yer alırken, Rus tarafında ise TCH Başkanı Mikhail Baskakov ve Sirena-Travel Müdürü İlia Engels anlaşmaya imza attı.

‘RUSYA’DAKİ YOLCU SAYIMIZI YÜZDE 10-15 ARTTIRACAK’

Rusya’da sahip olduğu sistem üzerinden günlük 40 bin uçuş ve 17 binin üzerinde satış kanalına sahip olan Sirena-Travel ve TCH ile yaptıkları anlaşmanın Rusya’daki mevcut 2 milyonun üzerindeki yolcu sayısını ilk etapta yüzde 10-15 oranında arttıracağını belirten Ahmet Olmuştur, şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları dünyada en çok ülkeye uçan, 124 ülkeye operasyon yapan bir hava yolu şirketi haline geldi. Rusya bizim için müstesna bir pazar, çünkü uçuş düzenlediğimiz nokta sayısı anlamında ilk üçte yer alıyor. Halihazırda Rusya’da 10 noktaya seferimiz var. Bugün yaptığımız anlaşma özellikle Moskova ve St. Petersburg dışında sefer yapmamızı öngörüyor ve bu sayede tüm Rusya çerçevesinde 16 milyonluk bir pazara ulaşma şansımızı arttırıyor.

‘ANTALYA – ST. PETERSBURG ARASINDA GÜNLÜK TARİFELİ SEFERLER BAŞLIYOR’

İlk etapta yüzde 10-15 arasında artış bekliyoruz. Bunu gördüğümüz zaman planlarımızı ona göre yapacağız. Biliyoruz ki dünyanın en önemli aktarma merkezi olarak servis sunan şehir İstanbul. Dolayısıyla biz Rus yolcularımızdan hem yurt dışına hem de Rusya’ya varmak isteyenleri en iyi bağlantılarla taşımak istiyoruz. Oralardaki satış potansiyelini arttırmamız için bu anlaşmayı yapmamız gerektiğini biliyorduk. Bu vesileyle iyi bir haberimiz daha var; Antalya – St. Petersburg arasında günlük tarifeli seferlere yakın zamanda başlıyoruz.”

Moskova’daki Marriott Grand Hotel’de gerçekleşen imza törenine Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın yanı sıra THY Rusya Genel Müdürü Turan Yardımcı, Rusya’daki bazı tur operatörleri ve havaalanı temsilcileri de katıldı.


Bu Haber 06.03.2019 - 16:10:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.