THY ile ilgili iddialar ve kurumdan yapılan açıklamalar

THY ile ilgili iddialar ve kurumdan yapılan açıklamalar

Türk Hava Yolları ve kurumun basın müşaviri Yahya Üstün, bir haber sitesinde yer alan iddialarla ilgili açıklama yaptı.


‘’Yahya Üstün 40 şirketin yönetim kurulu üyesi’’

Airporthaber yayın yönetmeni Ali Kıdık, son birkaç gündür Türk Hava Yolları ile ilgili önemli iddialar ortaya attı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün kayyum atanan 40 ayrı şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını belirten Ali Kıdık, ‘’THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 40 tane kayyum şirketinde yönetim kurulu üyesi. Üstün zekalı dememin sebebi bu. Her babayiğit 40 şirketle ilgilenemez. 10 parmağında on marifeti geçtik tam 40 ayak olur. İşte belgeleri’’ diyerek Üstün’ün yönetim kurulu üyesi olduğu şirketlerin listesini yayınladı. Yahya Üstün’ün yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığı şirketlerden 4 tanesinin de turizm şirketi olduğu görülüyor.

Limuzin ve kırmızı halı iddiası

Ali Kıdık Ayrıca, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve berberindeki heyetin Frankfurt ve Münih havalimanlarında limuzin araçlarla, İstanbul Havalimanı’na inen Aycı’nın eşi Tuğçe Saatman Aycı’nın, kırmızı halı ile karşılandığını yazdı. Tuğçe Saatman Aycı’nın arkadaşlarının THY Basın Müşavirliğinde ‘uzman’ olarak göreve başladığını belirten Kıdık, İlker Aycı’nın Frankfurt ve Münih seyahatleri için parası ödenerek 10 ayrı otelde 10 ayrı oda tutulduğunu ödemelerin THY kurumsal aracılığıyla bir ajansa yapıldığını ileri sürdü.

THY ve Yahya Üstün açıklama yaptı

‘’Hepsinden maaş almıyorum’’

Ali Kıdık’ın ortaya attığı iddialar sonrası THY’den ve kurumun basın müşaviri Yahya Üstün’den açıklama geldi. Yahya Üstün, ‘’Şahsıma saldırı niteliğindeki yalan haberler ile ilgili: TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım. Her bir şirket için ayrı maaş aldığım iddiası doğru değildir.’’ derken, THY tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

THY: Bu bir havacılık geleneği

"Sosyal medyada markamız hakkında yer alan bir video ile "şahsa yönelik özel uygulamayla karşılama yapıldığı" haberi açıkça yalan olup, söz konusu video dünya sivil havacılık tarihinin en büyük taşıması olan "Büyük Göç"ün başarıyla tamamlanmasının ardından 6 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirdiğimiz TK2295 sefer sayılı son uçuşumuza aittir.

Bu tür ilk ve özel uçuşların su takı ve kırmızı halı ile karşılanması bir havacılık geleneği olup, tüm küresel havayolu şirketleri tarafından ilk ve özel uçuşlarında uygulanmaktadır. Bahse konu video üzerinden maksatlı üretilmekte olan haberlerde yer aldığı gibi herhangi bir şahsa özel uygulama yapılmamıştır."



Bu Haber 06.06.2019 - 10:48:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Saim Şahin 07.06.2019 - 04:54

    Huzur hakki konusunda bur açıklama yok? Kamuoyu, kamu kurumları yönetimleri açısından hassas durumda. Ülkede 40 kuruma kırk ayri yönetici atansa işsizlik için bir seferberlik olurdu. Ama görünen o ki birileri halkın kurumlarıyla zengin ediliyor. Ve milletin vergileri israf ediliyor. Armut dibine düşüyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.