THY, bilet iadelerinden kurtulmanın yolunu buldu: Yüzde 15...

THY, bilet iadelerinden kurtulmanın yolunu buldu: Yüzde 15...
Türk Hava Yolları, pandemi nedeniyle iptal edilen uçuşlardan dolayı iade yapmaktan kaçınmak için yeni bir kampanya başlattı.


THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin yaptığı duyuruya göre, iade edilen biletleri seyahat çekine dönüştüren (ileri tarihte kulanılmak üzere) yolcular, eski bilet ücretini yüzde 15 oranında arttıracak. İade yerine kampanyaya katılmayı seçenlere, önümüzdeki 2 yıl içinde kullanabilecekleri bi seyahat çeki verilecek. Verilecek seyahat çekinin tutarı, mevcut bilet fiyatından yüzde 15 daha yüksek olacak.

Söz konusu seyahat çekleri iptal edilip karşılığında para iadesi alınamayacak. Seyahat çekleri ancak başka bir seyahat ile değiştirilebilecek.

Bilindiği üzere hava yolu şirketleri, iptal edilen uçuşların iadelerini, uçuşlar başladıktan 2 ay sonra yolculara yapmaları gerekiyor. Türkiye’de iç hat uçuşları 1 Haziran’da başlamıştı. Bu durumda THY’nin 1 Ağustos itibariyle iadeleri yapması gerekiyor.

THY’nin başlattığı yeni kampanyanın detayları şöyle:

Seyahat çeki orijinal bilete sahip olan müşteri adına düzenlenir.

Kullanım süresi düzenlenme tarihi itibariyle 2 yıldır.

Seyahat çekleri sadece bilet satın almada kullanılabilir

Sadece Türk Hava Yolları ve Anadolujet uçuşlarında kullanılabilir.

Seyahat çekleri orijinal bilete ait para birimi ile oluşturulmaktadır. (Bazı özel durumlarda orijinal bilete ait para birimi haricinde <<Euro>> para birimi ile oluşturulabilmektedir, <<Euro>> ile seyahat çeki oluşturma Türk Hava Yolları tarafından karar verilen durumlar için geçerlidir, orijinal bilete ait para birimi <<Euro>> değilse , yolcu tarafından <<Euro>> para birimi ile seyahat çeki talep edilemez.)

Seyahat çeki üzerinde isim değişikliği yapılamaz, seyahat çekleri başka birine satılamaz ve 3. kişilere devredilemez.

Seyahat çekinin kullanım işlemleri satış ofisleri tarafından yapılmaktadır. Satış ofislerine seyahat çekine ait numara ve ulusal kimlik/pasaport ile başvuru yapılmalıdır.

Seyahat çeki ile alınan biletlerin nakit iadesi olmamaktadır. Bilet kurallarına göre iade talep edildiğinde ilgili tutar kadar yeni bir seyahat çeki oluşturulur.

Seyahat çeki tutarı, alınan bilet tutarının miktarından daha büyükse kalan tutar için bir defaya mahsus yeni bir seyahat çeki oluşturulur.

Seyahat çeki tutarı, alınacak olan bilet tutarı miktarından daha küçükse aradaki fark yolcudan tahsil edilir.

%15 ek tutar, başlangıçta ödenen biletin kullanılmamış ücreti (vergiler, ek ücretler ve diğer tüm geçerli masraflar dahil) üzerinden hesaplanmaktadır.

%15 ek tutara sahip seyahat çekleri teklifi her yolcu için sunulmaz. Sefer iptali veya tarife değişikliğine maruz kalan Türk Hava Yolları’nın belirlediği uçuşlarda yer alan yolcular için bu teklif sunulmaktadır.

Seyahat çekleri mil kullanılarak alınan biletlerin vergisini ödemekte kullanılamaz.

Orijinal bileti iç hatlara ait olan yolcularımızın seyahat çeki taleplerine karşılık oluşturulan seyahat çekleri sadece iç hatlarda, Orijinal bileti dış hatlara ait olan yolcularımızın seyahat çeki taleplerine karşılık oluşturulan seyahat çekleri sadece dış hatlarda kullanılabilir.

Seyahat çekleri başka kupon veya indirim kodları ile birlikte kullanılamaz.

Bir bilet düzenlenirken birden fazla seyahat çeki kullanılabilir.

Seyahat çeki, sadece yolcunun kendisi adına kullanılabilir. Bilet düzenlenirken aynı rezervasyon kodunda en fazla 1 yolcu ve 1 bebek olmalıdır.

Seyahat çekinin para birimi, bir biletin fiyatının yayınlandığı para biriminden farklıysa, döviz kuru çevrimleri Türk Havayolları web sitesi ve rezervasyon araçlarında var olan çevrimler kullanılarak yapılacaktır.

Türk Hava Yolları seyahat çeki kural ve koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar



Bu Haber 13.07.2020 - 09:35:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cahit 17.08.2020 - 11:59

    Paramızı ödeyin boş yapmayın 4 aydır bilet paralarının üzerine yattınız yeter artık

  • canan unal 14.07.2020 - 12:45

    BU UYGULAMA NEDEN SEYAHAT ACENTALARINDAN ALINAN BILETLER ICINDE GECERLI DEGIL ACABA?? THY ACENTALARINI NE ZAMAN DUSUNUP KORUYUP KOLLAYACAK ?? ACENTALAR THY NIN RAKIBI DEGIL AKSINE BU PANDEMI SURESINCE HICBIR YOLCU THY YE ULASIP DOGRU BILGI ALAMADI,ACENTALAR 7/24 HIZMET VERDI VE THY YE YARDIMCI OLDU,ACENTA HAVAYOLUNUN ISINI KOLAYLASTIRIKEN TAM TERSI HAVAYOLU ACENTASINI ZORA SOKUYOR:(

  • Iskender Gedelec 14.07.2020 - 11:50

    Yakinda bilet fiyatlari artacak %15 ucup gidecek, valla guzel dolap hazirlamislar para odememek icin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.