İşte Thomas Cook’un piyasaya olan gerçek borcu

İşte Thomas Cook’un piyasaya olan gerçek borcu

Pazartesi günü iflasını eden Thomas Cook'un bilançosundaki açık dudak uçuklattı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Pazartesi günü iflas bayrağını çeken Thomas Cook'un bankalara 1.7 milyar pound borcunun olduğu belirtiliyordu. Ancak iflas sonrası gerçek tablo da ortaya çıktı. Şirketin 1.9 milyar poundu bankalara olmak üzere, toplamda 3.1 milyar pound (3 milyar 870 milyon dolar) açığının olduğu belirtildi. Borcun kalan kısmının, Sivil Havacılık Kurumu'na ve tedarikçilere olan ödemelerle bono sahiplerine verilen garantilerden oluştuğu açıklandı.

İflasa gitmese paralar 4 Ekim’de suyunu çekecekti

The Times'a konuşan şirketin eski icra kurulu başkanı Peter Fankhauser, şirketin bilançosundaki toplam açığın 3.1 milyar pound olduğunu açıkladı. Fankhauser, ''yeniden sermayelendirme görüşmeleri başarısız olması durumunda, şirketin kasasındaki nakit para 4 Ekim'de bitecekti'' diye konuştu. Fankhauser, yönetimin idare kayyumu yerine iflası tercih etmesinin nedenin de bu 'fon yokluğu' olduğunu ifade etti.

Bankalar nakit istedi Fosun reddetti

Fosun ve bankalarla varılan 900 milyon poundluk yeniden sermayelendirme anlaşmasına ek olarak bankaların 200 milyon pound daha ek finansman talep etmesine Thomas Cook yönetiminin destek vermediğini kaydeden Fankhauser, bankaların Fosun'dan nakit para istediğini ancak Fosun'un bunu reddettiğini açıkladı. Fankhauser, 388 milyon euro otel ödemeleri, 272 milyon euro da diğer tedarikçi ödemeleri için nakit paraya ihtiyaç vardı.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 25.09.2019 - 09:15:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.