1 milyar 240 milyon dolarlık oylama ertelendi

1 milyar 240 milyon dolarlık oylama ertelendi

Tur operatörü Thomas Cook'un kurtarılması için şirketle bankalar ve Fosun arasında varılan anlaşmanın hissedarlar tarafınan oylanması, eylül sonuna ertelendi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

'Thomas Cook'u kurtarma planı' olarak bilinen şirketin yeniden sermayelendirilmesi sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Hazırlanan planın hissedarlar tarafından oylanacağı tarih eylül sonuna ertelendi. Planlamaya göre oylamanın 18 Eylül çarşamba günü yapılması gerekiyordu.

Hissedarları ikna etmek için daha fazla zamana ihtiyaç var

Thomas Cook'un oylamayı erteleme nedeninin, (yeniden sermayelendirme sonrası kayıp yaşayacağı belirtilen) hissedarları ikna etmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyması olduğu tahmin ediliyor. Hissedarların, anlaşmayı bloke etmesinden endişe ediliyordu.

Şirketten açıklama

Thomas Cook tarafından yapılan resmi açıklamada, yeniden sermayelendirme kapsamında şirketin hissedarları ile alacaklıları arasında yapılacak toplantıların 27 ve 30 Eylül tarihlerine ertelendiği belirtildi. Açıklamada, ''Şirketin yeniden sermayelendirilmesinin ekim ayı başında tamamlamayı hedeflemektedir.'' denildi.



Bu Haber 17.09.2019 - 11:35:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.