Thomas Cook’tan alacağı olan oteller ne yapmalı?

Thomas Cook’tan alacağı olan oteller ne yapmalı?

Thomas Cook İngiltere, otelcilere milyonlarca pound borcu varken iflas etti. Peki otelciler bu alacakları için neler yapmalı, hangi adımları atmalı?


TurizmGüncel - Özel

Thomas Cook İngiltere ve peşinden ona bağlı diğer şirketler iflasını ilan etti. Söz konusu şirketlerin Türkiye’deki otellere ve diğer tedarikçilere milyonlarca pound borcu bulunuyor. Thomas Cook’a atanan tasfiye kayyumu borçları bir sıraya koyacak ve daha sonra Thomas Cook’â ait varlıkları satarak bu borçları ödemeye çalışacak.

‘’Anlaşmalar ve bu anlaşmaların kapsamı incelenmeli’’

Londra merkezli, Ronald Fletcher Baker avukatlık bürosunun ortağı Deniz Oğuzkanlı, Thomas Cook’tan alacağı olan otellerin neler yapması gerektiği ile ilgili TurizmGüncel’e bilgi verdi.

Thomas Cook’tan alacağı olan otellerin birkaç aşamalı olarak hareket etmesi gerektiğini belirten Oğuzkanlı, ‘’Otellerin Thomas Cook ile yaptığı anlaşmalara ve bu anlaşmaların neleri kapsadığına ve şartlarına bakmak gerekiyor.’’ dedi.

Geriye dönük ödemeler kapsam dışında

Ikinci aşamada tatilin paket tur olup olmadığına ve ATOL kapsamına girip girmediğine bakılması gerektiğin ifade eden Deniz Oğuzkanlı, halen paket tur ile kalan turistlerin ATOL kapsamında olduğu için odemelerinin yapılabileceğini fakat geriye dönük odemelerin kapsam dışında olacağını belirtti. Bakılması gereken bir diğer noktanın da otelin sigortası olduğunu ifade eden Oğuzkanlı, ‘’Otelin bina dışında başka sigortasının bulunup bulunmadığı, varsa neleri kapsadığı önemli. Daha önce yaşanan örneklerde görüldüğü üzere, bu tip durumlara karşı sigortası olan oteller, kayyum idaresine başvurmadan önce sigorta şirketine gidemiyor. O nedenle ilk başvurunun kayyum idaresine yapılması gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı.

Önce devlete ve bankalara olan borçlar ödenecek

Kayyum idaresinin şirketin borçlarını ödeme konusunda bir sıra izleyeceğini kaydeden Oğuzkanlı, ‘’İlk önce devlete olan borçlar, ipotekli banka borçları ve vergi borçları gibi öncelikli borçlar ödenecek.. Otelcilerin de içinde yer aldığı tedarikçilere olan borçlara ise daha sonra sıra gelecek.’’ dedi.

‘Gelen talepleri inceliyoruz’’

Şu anda Türkiye’deki kimi otellerden kendilerine gelen başvuruları incelediklerini kaydeden Oğuzkanlı hangi işletmenin Thomas Cook’tan ne kadar alacağı olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını ifade etti



Bu Haber 26.09.2019 - 13:33:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.