Komite tarafından sorgulanacaklar

Komite tarafından sorgulanacaklar

Thomas Cook'un iflasıyla ilgili ağır eleştirilere maruz kalan şirketin yöneticilerinden ikisi, İngiliz milletvekilleri tarafından sorgulanacak.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İflas eden Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser ve Başkanı Frank Meysman, şirketin iflasıyla ilgili olarak salı günü milletvekilleri tarafından sorgulanacak. 'İş Enerji ve Sanayi Komitesi' Peter Fnkhauser ve Fremk Meysman'ın yanı sıra, şirketin mali işler sorumlusu Sten Daugaard ile denetim komitesinin başkanını da Salı günü Westminster'a davet etti.

Hariet Green ve Manny Fontenla-Novoa da sorgulanacak

Komitenin önümüzdeki günlerde şirketin eski CEO'ları Harriet Green ile Manny Fontenla-Novoa'yı da sorgulayacağı ancak kesin tarihin henüz belli olmadığı açıklandı.

Başkanlığını İşçi Patisi Milletvekili Rachel Reeves'in yaptığı komitenin, 22 Ekim'de şirketin denetçileri PwC ve EY'i de sorgulayacağı belirtildi. Sorgulama sırasında, şirketin iflasına ilişkin bağımsız araştırma yürüten The Financial Reporting Council ve Insolvency Service'in de komiteye bir rapor sunacağı ifade edildi.

Sorgulamanın odak noktaları

Komitenin sözcüsü, ''Salı günü yapılcak duruşma sırasında Thomas Cook'u kurtarma planı, kurumsal yönetim, Thomas Cook yöneticilerinin rolü, şirketin borçları, muhasebe pratikleri ve CEO'lara yapılan ödemeler sorgulamanın odak noktalarını oluşturcak.'' dedi.



Bu Haber 11.10.2019 - 11:30:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.