Thomas Cook sonrası asıl kapışma başladı

Thomas Cook sonrası asıl kapışma başladı

Thomas Cook'un iflası sonrası akıllaraki bir soru da, bu şirketin İngiltere havalimanlarındaki slot haklarının ne olacağıydı. Şirketin İngiltere havalimanlarındaki slot haklarının satışı için teklifler alınmaya başlandı.


TurizmGünce – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası sonrası rakip hava yolu şirketleri, bu şirkete ait değerli slotlar için yarışıyor. British Aiways'i bünyesinde bulunduran International Airlines Group (IAG), Virgin Atlantic ve Wizz Air'in Thomas Cook'a ait slotları almak için teklif verdiği belirtiliyor. Thomas Cook'un Gatwick, Aberdeen ve Manchester'daki slotları için tasfiye kayyumunun teklifleri almaya başladığı bildirildi.

TUI ve Jet2, Thomas Cook'tan doğan boşluğu doldurmak için Manchester ve Birmingham havalimanalarında büyük kapasite artışına gitti.

On milyonlarca milyon pound

Thomas Cook'un Gatwick Havalimanı'ndaki slotlarının değerinin 10 milyonlarca milyon pound olduğu belirtiliyor. Nedeni ise, yüksek sezona bu havalimanında ciddi slot sorunları yaşanması. Bu havalimanınaki toplam slot hakkının yüde 3,5'i Thomas Cook'a ait.

Bir bölümü ücretsiz tahsis edilecek

Öte taraftan, Otoriteler tarafından Thomas Cook'a tahsis edilmiş ve şirket tarafından limitinde kullanılmamış slotların ortak bir havuzda toplanabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, satıştaki slotları alan şirkete slotların bir bölümünün ücretsiz tahsis edilebileceği ifade ediliyor.

Monarch’ın slotlarına BA ve Wizz Air konmuştu

2017 yılında iflas eden Monarch'ın Gatwick'teki (iniş-kalkış) 20 slot hakkını British Airways almıştı. Monarch'ın Luton'daki slotlarını ise Wizz Air devralmıştı. British Airways, Monarch'ın Gatwick'deki slotları için 50 milyon pound ödemişti.

Kasım ayının ortasına kadar tamamlanması beklenen slot satışlarıyla 140 bin Thomas Cook müşterisini ülkeye geri döndürmek için harcanan paranın bir kısmının karşılanabileceği kaydedildi. Devamına ise, Hays Travel'a devredilen 550 satış acentesinden elde edilecek gelir var.



Bu Haber 17.10.2019 - 13:55:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.