Thomas Cook riskli kapasiteyi kısacak, bu otellere odaklanacak

Thomas Cook riskli kapasiteyi kısacak, bu otellere odaklanacak
Son mali yılda kötü sonuçlar elde eden ve borsa değeri düşen Thomas Cook, mevcut stratejisinin doğru olduğunu açıkladı. Alınan kötü sonuçların görmezden gelinemeyceğini dile getiren şirketin CEO'su Peter Fankhauser, riskli kapasiteyi azaltacaklarını ve kar marjı yüksek ürünlere odaklanacaklarını açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

2017-18 dönemi mali bilançosunda düş kırıklığı yaşayan Avrupa'nın en büyük ikinci seyahat grubu Thomas Cook, kaybolan yatırımcı güvenini yeniden kazanmak için doğru bir stratejiye sahip olduğunu açıkladı.

''HAVA YOLU BÖLÜMÜNÜN OPERASYON GELİRLERİ ARTTI''

Yaz döneminde Avrupa'da seyreden zayıf rezervasyon talebi nedeniyle kayıplar yaşayan ve peşinden gelen hisse satışları neticesinde borsada 'kırımızı' seviyeye düşen Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, İngiltere pazarında küçük bir kayıp yaşadıklarını ve kıta Avrupası'nda karlılık kaybı yaşadıklarını ancak hava yolu bölümünün operasyon gelirlerinin arttığına dikkat çekti.

''ŞU ANKİ DURUM 2011 İLE KIYASLANAMAZ''

''Yatırımcıların güvenini yeniden kazanmalıyız'' diyen Peter Fankhauser fvw'ya verdiği demeçte, ''Her yönden destek aldık ve doğru bir stratejiyi takip ettiğimize inanıyoruz. Thomas Cook'un şu andaki durumu 2011 ile kıyaslanamaz. Bankaların desteği arkamızda ve nakit akışı sorunumuz yok.'' ifadelerini kullandı.

''20 YENİ OTEL AÇIYORUZ''

Thomas Cook'un finansal olarak sağlam bir zeminde olduğunu söyleyen Fankhauser, ''Ancak bilanço sonuçlarımızı iyileştirmek için stratejimizi hızlıca hayata geçirmeliyiz. 2019'da sadece kendi markamızla açacağımız otel sayısı 20.'' açıklamasında bulundu.

''KÖTÜ SONUÇLARI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ AMA...''

2017-18 mali yılında elde ettikleri kötü sonuçların görmezden gelinemeyeceğini dile getiren Fankhauser, ancak bu sonuçların genel stratejiyi sorgulanır hale getirmeyeceğini ileri sürdü. Fankhauser, ''Otel markalarımız, özellikle yeni markamız Csa Cook ve Cook's Club, gibi yan ürünlerimiz mükemmel bir şekilde çalışıyor. Bu pozitif etkiler, Avrupa'daki sıcak hava dalgası ve havacılık sektöründeki sorunlar nedeniyle ortaya çıkan olumsuz tabloyu bertaraf ediyor.'' diye konuştu.

''KAZANDIĞIMIZ YENİ MÜŞTERİLER OTEL HANEMİZE DE YAZILIYOR''

Thomas Cook markalı otelleri tüketiciler arasında daha çekici bir hale getirerek bu otellerin doluluk oranlarını arttırmak istediklerini kaydeden Thomas Cook CEO'su, ''Cook's Club gibi yeni otel markalarımızla yeni müşteriler kazanıyoruz. Kazandığımız her müşteri sadece tur operatörünün hanesine değil, aynı zamanda otel tarafımızın hanesine de yazılıyor.'' dedi.

''RİSKLİ KAPASİTEYİ KISIP KAR MARJI YÜKSEK OTELLERE ODAKLANACAK''

Almanya seyahat pazarında daha fazla franchise acente açarak ve online satışları arttırarak büyümeyi hedefledikleri bilgisini veren Fankhauser, 2018 bilançosu ile ilgili, ''Thomas Cook Grubu 2018 finansa sonuçlarından ders çıkarmalı. Riskli uçak kapasitesini kısarak, kaliteli ve kar marjı yüksek otellere ve destinasyonlara odaklanmalı. Perakende dağıtım ağlarımızda, bunlara öncelik verilmesi içi teşvikler sunacağız.'' değerlendirmesinde bulundu.



Bu Haber 12.12.2018 - 13:00:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.