''Gerçek bir dönüm noktasındayız''

''Gerçek bir dönüm noktasındayız''

Thomas Cook'ın Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Stefanie Berk, şirketin yeniden sermayelendirilmesi ve son dönemdeki tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’Oldukça karmaşık bir anlaşma ve gecikme yaşanması kaçınılmaz’’

Thomas Cook yeniden sermayelendirilmesi ve hava yolu - tur operatörü olarak ikiye ayrılması sürecinde Almanların Thomas Cook tatillerini satın almaya devam ettiğini belirten Stefanie Berk, anlaşmada yaşanan gecikmeden dolayı endişe edecek bir şey olmadığını söyledi. Köln'de düzenlenen fvw kongresine katılan Berk, ''Oldukça karmaşık bir anlaşma ve gecikme yaşanması kaçınılmaz. Anlaşmanın, belirlediğimiz ve duyurduğumuz zaman planında gerçekleşmesini hala umut ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Anlaşma görüşmeleri nedeniyle kongreye katılamayan Peter Fankhauser'i temsil eden Berk, desteklerinden dolayı Alman acentelere Fankhauser'in teşekkürlerini iletti.

‘’Anlaşma Thomas Cook için gerçek bir dönüm noktası’’

Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesinin şirket için bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Stefanie Berk, anlaşmanın imzalanması durumunda Thomas Cook'un borçlardan kurtulacağını, ek finansal rezervlere kavuşacağını ve Fosun'la varılan anlaşma çerçevesinde yeni bir büyüme sürecine gireceğini kaydetti. Berk, ''Hava yolu ile tur opertörünün ayrılması fazla bir değişim getirmeyecek. Kardeş şirketler olacağız. Thomas Cook'un Almanya'daki müşterilerinin 3'te biri tatile Condor Airlines ile gidiyor ve Thomas Cook şu anda Condor'un en büyük müşterisi durumunda.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 19.09.2019 - 14:02:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.