Thomas Cook'un iflası ona yaradı: En kötü ihtimalle...

Thomas Cook'un iflası ona yaradı: En kötü ihtimalle...

Thomas Cook'un iflasından en büyük faydayı sağlayan şirketlerden EasyJet, 2020'ye güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

700 otelle doğrudan kontrat imzaladı

İngiliz bütçeli hava yolu şirketi EasyJet ve onun tur operatörü EasyJet Holidays, 2020 yılına güçlü yolcu talebiyle hızlı bir giriş yaptığını duyurdu. Thomas Cook'un iflasından fayda sağladıklarını itiraf eden EasyJet, kasım ayında 700 yeni otelle doğrudan kontrat yaptığını açıklamıştı. EasyJet'in yeni sezon için aldığı rezervasyonların yaklaşık yarısının bu otellere dönük rezervasyonlardan oluştuğu kaydedildi.

En kötü ihtimalle başa baş

30 Eylül'de sona eren finansal döneme ait bilançolarının en kötü ihtimalle geçen yılki seviyede gerçekleşeceğini açıklayan EasyJet, 31 Aralık'ta biten 2020 yılının ilk çeyreğinde ise yolcu sayısını yüzde 2.8 arttırarak 22.2 milyona çıkardığını açıklayan EasyJet, aynı dönemde gelirlerin ise yüzde 10 artışla 1 milyar 425 milyon pounda ulaştığını kaydetti.

Şirketin koltuk başına elde ettiği gelirin yüzde 8.8 attığı kaydedilen EasyJet bilançosunda, Thomas Cook'un iflası sonucu oluşan güçlü talebe dikkat çekildi.

İlk çeyrekte 1.274 uçuş iptali

Buna karşın, Fransa'daki grev nedeniyle iptal edilen 813 uçuş dahil, yakıt dışı maliyetlerde yüzde 4.3 artış yaşandığı kaydedildi. EasyJet ilk çeyrekte toplam 1.2274 uçuşunu iptal ederken, 3 saat ve üzeri rötarların sayısı yüzde 21 azaldı. EasyJet'in kış dönemi vergi öncesi kaybının ise, geçen yılki miktar olan 275 milyon poundan daha az olması bekleniyor.

EasyJet'in rakibi Ryanair'in Operasyon Şefi Peter Bellew'in kendi şirketlerine katıldığını hatırlatan EasyJet CEO'su Johan Lundgren, devam eden bir ivmeyle 2020 yılına pozitif bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Koltuk başına gelirlerinin arttığına işaret eden Johan Lundgren, koltuk başına maliyetin beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğini, müşterilerin EasyJet'in sunacağı bol seçenekli ve esnek teklifleri beklediğini belirtti.



Bu Haber 21.01.2020 - 15:54:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.