Thomas Cook Almanya müdürü TurizmGüncel’e konuştu

Thomas Cook Almanya müdürü TurizmGüncel’e konuştu

Son dönemde finansal kriz ve hava yolu şirketini satacağı haberleriyle gündeme gelen Thomas Cook’un Almanya müdürü Stefanie Berk; şirketin durumu, Tükiye talebi ve fiyatlarla ilgili TurizmGüncel’e açıklamalarda bulundu.


TurizmGüncel – Özel Haber

Birkaç ay önce şirketin hava yolu ayağını gözden geçireceklerini açıkladıklarını ve devamında bir türbülans yaşandığını belirten Thomas Cook Almanya müdürü Stefanie Berk, ‘’İster istemez şirketin durumu ile ilgili çok sayıda haber medyada yer aldı. Şu anda, ağırlık hava yolu şirketinde olmak üzere, şirketin bazı bölümlerini elden çıkarma arayışı içindeyiz.’’ dedi.

‘’Endişelenecek bir şey yok, Thomas Cook yoluna devam ediyor’’

Thomas Cook ile ilgili endişelerin yersiz olduğunu ifade eden Berk, ‘’Herkesin şundan emin olması gerekir ki, Thomas Cook istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Türkiye’de çok iyi bi yaz sezonu yaşıyoruz ve müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Bu nedenle Thomas Cook ile ilgili endişelenecek hiçbir şey yok.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Fosun’la görüşüyoruz’’

Şirketin tur operatörlüğü bölümünün satışı ile ilgili Çinli şirket Fosun ile görüştüklerini doğrulayan Thomas Cook Almanya Müdürü, ‘’Evet Fosun’la görüşüyoruz. Zaten Fosun şu anda yüzde 18 ile şirktin en büyük hissedarı durumunda. Thomas Cook’un tur operatörlüğü bölümü ile ilgileniyorlar ve görüşmeler sürüyor.’’ açıklamasında bulundu.

‘’Şirketin geleceği için otellere yatırım yapma kararı aldık’’

Finansal olarak zor günler yaşayan Thomas Cook’un bir yandan da yeni otel yatırımları yaptığını ve bunun nasıl mümkün olduğunu sorduğumuz Stefaine Berk, ‘’Thomas Cook’un bir tarihi ve elbette geçmişten gelen borçları var, bunu ele almak zorundayız. Öte taraftan, şirketin geleceği için de konaklama sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Aynı anda hem konaklama sektörüne hem de hava yoluna yatırım yapmak kolay değil. Bu nedenle, hava yolunu eşden çıkararak stratejik olarak otellere, tur operatörüne ve markaya yatırım yapmaya karar verdik.’’ cevabını verdi.

‘’Otel partnerlerimiz sabırlı olsun, birkaç ay içinde netleşecek’’

Türk otelciler bir mesajının olup olmadığını sorduğumuz Berk, ‘’Onlara yıllardır süren iyi partnerliklerinden ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Thomas Cook'un geleceğinde neler olacağını açıklayabilmemiz için birkaç aya ihtiyacımız var. Bu nedenle Türk otelci dostlarımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Ama şunu emin olarak söyleyebilirim; Türkiye bizim için büyük ve önemli bir destinasyon.’’ yanıtını verdi.

‘’2019 sezonu iyi gidiyor’’

2019 sezonu ve rezervasyonların durumu ile ilgili de bilgi veren Stefanie Berk, ‘’2019 sezonu çok iyi gidiyor. İyi bir erken rezervasyon döneminin ardından bir miktar yavaşlama oldu ama şu anda son dakika satışları ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Günün sonunda, Türkiye’de güzel bir yaz sezonuna geçireceğimize dair inancımız tam. Türkiye, İspanya’nın ardından bu yıl da ikinci büyük destinasyon olacak.’’ diye konuştu.

‘’Almanya pazarının en önemli ihtiyacı istikrarlı fiyatlar’’

Türkiye’deki fiyatları da değerlendiren Berk, makul ve mantıklı olan şeyin Türkiye’nin diğer destinasyonlardaki fiyatları iyi takip etmesi olduğunu belirtti. Fiyat yükseltmek için zamanın uygun olmadığını kaydeden Berk, ‘’Şu anda Almanya pazarı için ihtiyacımız olan en önemli şey istikrarlı fiyatlar.’’ yorumunda bulundu.



Bu Haber 02.07.2019 - 17:06:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.