Stefanie Berk'ten ilk açıklama: Elimiz kolumuz bağlandı

Stefanie Berk'ten ilk açıklama: Elimiz kolumuz bağlandı
Thomas Cook'un Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Stefanie Berk, şiketin Almanya ayağının iflasını ilan etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Stefanie Berk, iflas ilan etmelerine karşın Neckermann, Öger Tours ve Bucher Reisen'i yeniden yapılandırmak ve yola devam etmek istediklerini ifade etti.

''Thomas Cook İngiltere ile bağları koparmaya çalışıyor''

Geride kalan birkaç günde finans kurumları ve iş ortakları ile yürütülen görüşmelerin Thomas Cook'un Almanya ayağının önemli şirketleri Neckermann Reisen, Öger Tours ve Bucher Reisen'ın geleceğe dair şansı olduğunu gösterdiğini kaydeden Berk, ''Yine de Thomas Cook İngiltere ile karmaşık mali bağlantılardan ve koşullu yükümlülüklerden kopabilmek için iflas başvurusunda bulunmak durumunda kaldık.'' ifadelerini kullandı.

''İflas sürecinden kaçınmayı elbette isterdik'' diyen Berk, ''Ancak ne yazık müzakerelerde kısa vadeli çözüme ulaşılamadı. Tatilde bulunan ve tatiline gidemeyen müşterilerimizden özür dileriz.'' ifadelerini kullandı.

''Öger, Bucher ve Meckermann'ın kısa sürede piyasa geri dönem şandı olduğundan emin olduk''

Thomas Cook İngiltere'nin iflasıyla bilikte şirketin Almanya ayağının elinin bağlandığını söyleyen Stefanie Berk, ''Bu kısa sürede yaptığımız görüşmeler Neckermann Reisen, Öger Tours ve Bucher Reisen gibi geleneksel markaların kısa sürede piyasaya dönme şansına sahip olduklarından emin olmamızı sağlıyor. Yıllardır bizi destekleyen personelimize ve iş ortaklarımıza karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Halen, misafirlerin düzenli olarak geri getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı, sigorta şirkti ve diğer ortaklarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 25.09.2019 - 13:05:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.