TGA’da flaş değişiklikler, ajans payları düşüyor

TGA’da flaş değişiklikler, ajans payları düşüyor

Torba Yasada Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ilgili de önemli değişiklikler yapılması öngörülüyor.


Turizm Güncel

Tatışmaların odağındaki TGA’da çok önemli değişiklikler yapılıyor. Yasa taslağında turizm işletmelerinin ödediği TGA payı düşürülürken, yönetim kurulunun yapısı ve üye sayısı da değişiyor.

TGA payları düşürülüyor

Taslaktaki en önemli değişiklik turizm sektörünün uzun zamandır şikayet ettiği, ciro üzerinden alınan TGA payında yapılıyor. AKP’li vekillerin imzasıyla TBMM’ye sunulan yasa taslağına göre, otellerden ve deniz turizm tesislerinden ciro üzerinden alınan TGA payı binde 7,5’ten binde 5’e,, seyahat acentelerinden ve hava yolu şirketlerinden alınan pay da on binde 7,5’ten on binde 5’e düşürüldü.

Yönetim kurulunun yapısı ve üye sayısı değişiyor

Hazırlanan yeni taslağa göre Kültür ve Turizm Bakanı TGA’nın yönetiminden çıkıyor, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerindeki otellerin üye sayısı artıyor. Buna göre, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki otellerin üye sayıları 3’er üyeye, Ege Bölgesindeki otellerin üye sayısı da 2’ye çıkarılıyor. Diğer bölgelerle seyahat acenteleri ise birer üyeyle devam ediyor. Yeni dönemde Bakanlıktan belgeli yeme-içme tesisleri de TGA yönetiminde bir üye ile temsil edilecek.



Bu Haber 07.10.2022 - 18:35:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.