Terör bu sefer Paskalya'yı hedef aldı: 2'si Türk yüzlerce kişi öldü

Terör bu sefer Paskalya'yı hedef aldı: 2'si Türk yüzlerce kişi öldü

Sri Lanka'da otellere ve kiliselere düzenlenen bombalı saldırılarda en az 90 kişi hayatını kaybetti, 450 kişi de yaralandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Sri Lanka'da otellere ve kiliselere Paskalya kutlamaları kutlamaları sırasında düzenlenen bombalı saldırılarda 290 kişi hayatını kaybetti 450 kişi de yaralandı.

Başkent Kolombo'daki Kochchikade bölgesi ile Negombo ve Batticaloa şehirlerindeki kiliselerde ve lüks otellerde toplam 8 patlamanın yaşandığı belirtiliyor. Patlama yaşanan mekanlar arasında The Shangri-La, Kingsbury ve Cinnamon Grand gibi lüks oteller de bulunuyor.

İkinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve sosyal medya sitelerinin engellendiği Sri Lanka'da, saldırıyı kimin yaptığı henüz bilinmezken, şu ana kadar 13 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Sri Lankalı yetkililer, şu ana kadar 25'inin kimliği tanımlanamamış, 36 yabancının da ölenler arasında olduğunu açıkladı. Diplomatik kaynaklar, saldırıda yaşamını yitirenler arasında iki Türk mühendisin de bulunduğunu belirtiyor. Saldırıda ayrıca, 5 İngiliz, 3 Danimarkalı, 1 Portekizli ve birkaç ABD vatandaşının öldüğü, 25 yabancı uyruklu kurbanın kimliklerinin ise henüz tespit edilemediği açıklandı.



Bu Haber 22.04.2019 - 08:45:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.