Turist getirebilmek için hava yolu şirketi kurdular

Turist getirebilmek için hava yolu şirketi kurdular
İspanya'nın Tenerife adasında bulunan otelciler, bölgeye daha fazla turist getirmek için hava yolu şirketi kurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya'ya bağlı özerk Kanarya Adalarının kapsadığı 7 adadan biri olan Tenerife'de otelciler hava yolu şirketi kurdu. Tenerife Otelciler Birliği'nin kuduğu hava yolu şirketinin henüz isminin açıklanmadığı ancak ilk uçak alımının Atlantic Airlines'tan yapıldığı kaydedildi.

‘’Tur operatörleri dinozorlar gibi kaybolacak’’

Canarian Weekly'e konuşan Tenerife Otelciler Birliği Başkanı Jorge Marichal, koronavirüs krizi başlamadan bir yıl önce turizmdeki geleneksel iş modelinin değişmeye başladığını, tur operatörlerinin 'dinozorlar' gibi ortadan kaybolmaya mahkum olduklarını belirtti. Tur operatörlerinin yerini müşteriyi merkeze alan, hızlı, esnek, ucuz ve teknoloji tabanlı bir sisteme bırakacağını kaydeden Marichal, takımadalara hava bağlantısını garanti eden projeye Tenerife'den bir düzene girişimcinin katıldığını, Las Palmas ve Gran Canaria'dan girişimcilerin de projeye katılmalarını beklediklerini ifade etti.

‘’Hükümetten tam destek aldık’’

Bölgeye gelmek isteyen turistleri her yerden getirmek için hava yolu şirketi kuduklarını kaydeden Jorge Marichal, projeyi Kanarya Adaları hükümeti ile de konuştuklarını ve hükümetten tam destek aldıklarını söyledi.



Bu Haber 29.06.2020 - 14:21:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bir dost 30.06.2020 - 01:32

    Sn. Çankaya aslında söylemiş olduğunuz fikir çok güzel. Havayolları direk uçak koysa ve otelciler bunu değerlendirse tur paketleri son alıcı için oldukça ucuzlar aslında. Direk seferle birlikte sadece operatör değil aradaki acentalarda devreden çıkar. Teknoloji ile birlikte turist direk otelden tur paketi alımı yapabilir. Operatör ve acentanın aradan çıkması demek paketinin minimum %20-25 ucuzlaması demek. Tabiki uçak firmaları açgözlülük yapmazsa. İlk etapta bence hem tur operatörleri hem direk uçuşlar olsun. Tekel olmamalı. Zamanla biri silinir nasılsa. Zaten hacim ilerde artarsa, ilerde o ülkelerin bankaları da devreye girer. Yok bonus kazan yok taksit yapalım diye kendi müşterilerine. Bu seneden sonra Türkiye'ye turist gönderen ülkelerin bayrak taşıyıcı havayolları sahil bölgelerine direk sefer sayısını artırırlar. Bir sürü uçakları yerde yatıyor. Böyle bir durumda bizm otelcilerin uyanık olması ve birlikte hareket etmesi gerekir. Yani tur operatörüne verdiği fiyatı, kendi web sayfasından turiste de sunmaları gerekir. Seçimi de turiste bırakmaları lazım. Ya benden al ya git acentadan diye. Ha ben turist olsam otelden direk almayı tercih ederim. Tur operatörü bugün var yarın yok. Otel yerinde duruyor diye.

  • Fevzi Cankaya 30.06.2020 - 08:42

    Fikir fena degil ama yontem yanlis. Tur Operatorlerinin verimsiz ve hantal yapi oldugu dogrudur. Uzun yillar sektore faydadan cok zarar verdiler bence. Fiyati baskilayan bir spiral icinde, yeniligin onunu keserek ve kendileri de yeni bir sey uretemeyerek ayni kisir dongu ile $299 USD ye paket satip durdular. Korona virusu aslinda tum bu surecleri gozden gecirme ve yeniden yapilanma icin bir firsat. Bugun Lufthansa gibi havayollari GDS ler ile anlasmayi yenilemiyor, Expedia bu firsati kullanarak Google dan nihayet kurtulma firsati bulabilirz hesabi yapiyor. Bizim tarafa bakinca eski duzeni devam ettirmek icin anlamsiz bir caba ve cirpinma var. Bu isin en dogru yolu THY, Lufthansa, Aeroflot direk ucaklarini sahile koyacak ve bu yapinin uzerine yuzlerce hatta binlerce seyahat teknoloji yapisi cozum uretecek ve gelisim saglayacak. Sene 2020, bir iki seneye yapay zeka ve robotlar gelecek. Biz hala Tur Operatorleri destekleyecez diye ugrasiyoruz. Neyin kafasi?

  • Cemil Ergin 29.06.2020 - 02:53

    Kendileri tur operatörü olmuş, farkında değiller.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.