''Tekne ve yatların günlüğü 20 bin euroya kadar yükseldi''

''Tekne ve yatların günlüğü 20 bin euroya kadar yükseldi''
2019 sezonuyla birlikte tekne ve yat turizminde önemli yükseliş olduğu belirtiliyor. Sektör kaynakları, tekne ve yatların günlük kirasının 4 bin ile 20 bin euro arasında değiştiğini ifade ediyor.


2019 sezonunda tekne ve yat turizminde önemli yükselişler olduğu belirtiliyor. Turizmin yaşadığı 2016 krizinde büyük yara alan sektörde, şimdilerde tekne ve yat kiralarının 20 bin euroya kadar çıktığı ifade ediliyor.

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'ın haberine göre, bu yıl özellikle İngiliz, Alman ve Rus turistlerin tekne ve yat turizmine olan ilgisi artmış durumda. Kiralanan tekne ve yatların günlük fiyatları ise özelliklerine göre 4 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişiyor. 20 bin Euro’luk teknelere yemek dahil olmazken, teknede en fazla 12 kişi kalabiliyor.

''Yat müşterileri otel turistine göre daha fazla harcıyor''

2015’in ardından tekne ve yat turizminde yüzde 60’a varan düşüşler yaşandığına dikkat çeken Yat Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğulu, “Kapasitemizin yüzde 40’ı ile iş yapıyorduk. Ancak bu yıldan itibaren bu oran yüzde 60’a yükseldi. Ticari yat olarak adlandırılan ve müşteriler tarafından kiralanan yatlar da ülkeye gelmeye başladı. Yurtdışından gelen bu yatlar genelde 50 metre üzerinde ve çok lüks oluyorlar. En gözde liman ise Bodrum oldu. Çünkü eğlence hayatı ve gezilip görülecek mekan çok fazla. Rus, Azeri ve Avrupalı turistlerin bu şekilde Türkiye’ye gelişinde ciddi artış var. Tekne ve yat kiralayan firmalar da bu seneden umutlu. Türkiye’deki gulet ve tekne sahipleri iyi bir sezon geçiriyor. Yüksek sezonda bu tip tekne ve yatlarda yer bulmak zor. Bodrum çıkışlı, Hisarönü ve Göcek koyları çok ilgi görüyor. Ayrıca yat müşterilerinin otel turistine göre çok daha fazla para harcadığı da unutulmamalı” diye konuştu.

''Yabancı turistte yüzde 20 artış var''

Tekne ve yatlarda konaklayan turistin daha fazla harcama yaptığına dikkat çeken Bodex Travel Yachting Agencey’nin Direktörü Gül Gözütok, “Geçen yıla göre sektörde yüzde 20’lik bir yabancı turist artışı var. İngiliz turiste ciddi bir artış göze çarpıyor. İngiliz dışında, Rus, Kuveyt ve Bahreynliler de Türkiye’ye geliyor. Suudi turistlerde biraz düşüş olsa da Fas ve Tunus’tan gelenler yüzleri güldürüyor. Kiraladıkları tekne ve yatların özelliklerine göre fiyatları değişiyor. Günlük 4 bin Euro’dan başlayan fiyatlar 20 bin Euro’ya kadar çıkıyor. Bu fiyatlara yemek dahil değil. En fazla 12 kişi kalınabiliyor. Geldiklerinde yüklü alışveriş yapıyorlar. Her şey dahil otellere gelenlere göre çok daha fazla para harcıyorlar. THY ile uçuyor, lüks restoranlarda yemek yiyorlar. 300 Euro’ya tatil yapılırken, bu turistler bir akşam yemeğine 300 Euro ödüyor” dedi.


Bu Haber 26.06.2019 - 11:15:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.