Tayland Rusların vizesiz kalış süresini uzatmaya hazırlanıyor 

Tayland Rusların vizesiz kalış süresini uzatmaya hazırlanıyor 
Tayland'ın yeni Başbakanı Settha Thavisin, Rus turistlerin ülkede vizesiz kalış süresini 90 güne çıkarmaya hazırlanıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Göreve geldiği günden beri turizm sektörü ile ilgili pozitif açıklamalar yapan ve şimdiden sektörün güvenini kazanan Tayland'ın yeni Başbakanı Settha Thavisin, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Tayland'da vizesiz olarak kalma sürelerini 30 günden 90 güne çıkarmaya hazırlanıyor. 

En çok ziyaretçi Çin, Hindistan ve Rusya'dan geliyor

Görevi henüz bir hafta önce devralan Settha Thavisin, turizm sektöründen Rusya'ya vizelerin kaldırılmasına dönük talep aldığını ifade etti. Kabinenin konjonktürün gerektirdiği şekilde ülkenin vize rejimini gözden geçirme planı olduğunu kaydeden Tayland Başbakanı Settha Thavisin, Tayland'ın ziyaretçi profilinin büyük kısmının Çin, Hindistan ve Rusya vatandaşlarından oluştuğuna dikkat çekti. 

Vizesiz kalış süresi 90 güne çıkarılacak

Rusya Federasyonu vatandaşlarına dönük vizesiz seyahat süresini uzatma planlarının olduğunu kaydeden Thavisin, "Rusya Federasyonu Tayland için büyük bir pazar. Özellikle kış döneminde burada 30 günden fazla kalmak isteyen Ruslar var ancak vize süresi bir ayla sınırlı olduğu için bunu yapamıyor. Rusların Tayland'da 30 gün değil 90 gün boyunca vizesiz kalmalarını sağlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 29.08.2023 - 11:53:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.