Kuşadası’ndaki otelcilerden TatilCom iddiası, şirketten yanıt

Kuşadası’ndaki otelcilerden TatilCom iddiası, şirketten yanıt
Kuşadası’ndaki bazı oteller, TatilCom’un otelcilerin parasını ödemediğini, söz konusu otellerde konaklayan misafirleri başka otellere kaydırdığını ve nedenini soran misafirlere ‘’Bu otelde korona var’’ dediğini iddia etti. TatilCom Genel Müdür Yardımcısı Öczan Karagöz ise iddialara yanıt verdi.

TurizmGüncel

Kuşadası’ndan TurizmGüncel’e ulaşan otel sahipleri ve yöneticileri, TatilCom’un ödeme yapmadığını, bununla da yetinmeyerek ‘’bu otellerde korona var’’ diyerek misafirleri başka otellere naklettiğini iddia etti. Otelciler, paralarını alamadıklarını ve TatilCom yöneticilerinin telefonlarına yanıt vermediğini ileri sürdü.

KODER Başkanı Tacettin özden: Bu şekilde gerekçelendirmek ayıp

Konuyu sorduğumuz Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, söz konusu durumla ilgili olarak kendisine de bilgi ulaştığını belirterek, ‘’ Öyle bir şey duydum. Ticari ilişkideki sıkıntıyı kornaya bahene ediyor diye söyleniyor. Kuşadası’nda şu anda koronayla ilgili sorun yaşayan bir otel yok. Personelde de misafirlerde de koronavirüs yok. Bütün oteller bu konuda iyi götürüyorlar. Ticari ilişkide yaşana bir sorunu bu şekilde gerekçelendirmek ayıp. Biz söz konusu tur operatörüyle çalışmıyoruz’’ dedi.

‘’Korona iddiaları doğru değil’’

TurizmGüncel’e açıklama yapan TatilCom Genel Müdür Yardımcısı Özcan Karagöz ise olayın bazı otellerle ödeme konusunda mutabık kalınmamasıyla ilgili olduğunu söyledi. TatilCom’un otellere, ‘Giriş yapacak odaları ödeyelim. Gerisini mutabık kaldıktan sonra öderiz’ dediğini belirten Özcan Karagöz, ‘’Bu otellerden biri ilk başta bu öneriyi kabul etti, ancak sonradan yönetim bunu reddetmiş. Ayrıca, iddia edildiği şekilde TatilCom’un misafirlere ‘bu otellerde korona olduğu için sizi başka otellere alacağız’ demesi de söz konusu değil.’’ İfadelerini kullandı.

‘’Misafire böyle bir bildirimin yapılması ne biz, ne misafirlerimiz ve ne de içinde bulunduğumuz sektör için olacak şey değil’’ diyen Karagöz, turizm sektöründe şu anda her acentenin sıkıntı yaşadığını ve bunun pandemi koşullarında normal olduğunu ifade etti.

TatilCom Harbiye ofisini Davutpaşa’ya taşıdı

TatilCom ile İstanbul-Harbiye’deki ofis üzerinden kontrat yapan otelcilerden biri, bir personelini ofise gönderdiğini ancak ofisin kapalı olduğunu gördüklerini söyledi. Ofiste duran bekçinin otel temsilcisine, ‘’Şirkete sadece internet üzerinden ulaşabilirsiniz’’ dediğini belirtti. Özcan Karagöz ise, Harbiye’deki ofisi Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa’daki kampusu içinde bulunan 450 metrekarelik Teknopark’a taşıdıklarını söyledi. Kendi mülkleri olan Harbiye’deki ofisi kiraya verdiklerini kaydeden Karagöz, ancak 150 metre ileride yeni bir TatilCom ofisi açtıklarını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 18.09.2020 - 15:28:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat ayaydın 21.09.2020 - 08:32

    bizde Akahan turizm seyahat acentası olarak tatil.com ve hotelsprodan yüklü miktarda iadelerimizi alamadık ve hukuki işlemleri başlattık

  • Mehmet Yücel 21.09.2020 - 01:59

    2018 deki odemelerini yapmamışlar tarafimiza ufak da bir bakiye olsa. 2020 de neymiş :) :) :)

  • Mehmet akbulut 18.09.2020 - 10:25

    Az once yazmış olduğum yorumda top. 40000 tl dir siğorta hariç

  • Tolgay 18.09.2020 - 05:59

    Turizm bakani sahibi oldugu ets disinda hic bir sirkete destek saglamadi.ets feto sorusturmalarina girdigi halde devletin imkanlarinda tekel. Yazik

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.