Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: Çatı marka Türkiye olmalı

Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler: Çatı marka Türkiye olmalı
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)'un düzenlediği 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, yeni tanıtım stratejisiyle ilgili yapılacak çalışmaları anlattı.

Çok dilli tanıtım çalışmaları yapacaklarını kaydeden Güler, Türkiye’nin küresel ölçekteki algısını takip ettireceklerini söyledi. Turizmde tüm verilerin toplanacağı veri merkezi oluşturduklarını belirten Güler, Türkiye’nin tanıtımı için yeni bir portal hazırlığında olduklarını da ifade etti.

''TÜRKİYE'NİN ÇATI MARKASI HALİNE GELMESİ GEREKİYOR''
 
Tanıtmayla ilgili çalışmaları bir pazarlama organizasyonuna dönüştürdüklerini ifade eden Güler, tanıtımda bütünlüğü önemsediklerini dile getirdi. Tanıtım faaliyetlerinin pazarlamanın sadece bir kısmını oluşturduğunu belirten Güler, " Marka olmanın temelinde sadece tanıtım yatmaz. 2019 yılı içinde pazarlama faaliyetleri yapacağız" dedi. Güler, "Bazı şehirlerimiz çok güzel marka olmuşlar, ancak Türkiye'nin çatı marka haline gelmesi gerekiyor." diye konuştu.
 
YENİ LOGO YENİ SLOGAN
 
2019'da Türkiye markası yenileneceğini ifade eden Güler, Türkiye'nin tanıtımında kullanılacak yeni logo ve sloganın 2019 Ocak ayı içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Türkiye tanıtma fonunun hem devlet hem de özel şirketmiş gibi çalışacak bir yapıya sahip olacağını belirten Güler, " Parayı nereye harcadığımız ve nasıl harcadığımız önemli. Doğru yerlere harcıyor muyuz? Bunlarla ilgili verimlilik hesabını yapacağız" dedi.
 
''AKILLI VERİ İÇİN TURİZM MERKEZİ''
 
Güler, turizmde tüm verilerin toplanacağı veri merkezi oluşturduklarını ifade ederek, "Buraya kamu ve özelden gelen tüm verileri aktarıyoruz. Türkiye'ye 30 milyon turist geldi ama ne kadarı daha önce geldi. Krizde kaybettiğimiz 8 milyon turist var diyoruz. Ama bunlarla ilgili veriye sahip miyiz. Bizi kim ziyaret ediyor bunu tam olarak tespit etmemiz lazım. Böylelikle veriye dayalı turizmle Smart turizm denilen akıllı turizmin temelini oluşturacağız" şeklinde konuştu.
 
“BÜTÜNLEŞİK PORTAL YAPISI YOK''
 
Turizmde dijital dönüşümden sıkça bahsedildiğini otellerin bir şekilde kendi dijital faaliyetlerini yürüttüğünü ancak Türkiye'nin bütünleşik bir portal yapısının olmadığına vurgu yapan Güler, " Bazı ülkeler bunu çok güzel uyguluyor. Biz de dijital portal çalışması için tüm çalışmaları çıkardık. Web sayfası, mobil uygulamaların olacağı portalımız olacak. Bu portal diğer ülkelerin gerisinde kalmamızı engelleyecek" dedi.
 
''ÇOK DİLLİ TANITIM OLACAK''
 
Çok dilli tanıtım çalışması yürüteceklerini ifade eden Güler, " Hedef ülkelerin farklı dillerde en yüksek sayıdaki materyallere ulaşması sağlanacak." dedi.
 
“GLOBAL ALGIMIZI TAKİP ETTİRECEĞİZ”
 
Günümüzde ülkelerle ilgili algı takibinin dijital dünyadan takip edilebildiğini belirten Güler, " Mesela bir pazarda ülkeniz hakkında algıdaki bozukluk size çok olumsuz yansıyabilir. Ancak algı bozukluğunun hemen farkına varabilirseniz gerekli aksiyonları alabilirsiniz. Bunun için de dijital takip gerekiyor. Dünyadaki global algımızı yakından takip için Global pr takip sistemiyle ilgili firmalarla görüşüyoruz" dedi.


Bu Haber 30.11.2018 - 12:23:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.