İşte Tanıtım Ajansı seçimlerinin tarihi ve seçim yerleri

İşte Tanıtım Ajansı seçimlerinin tarihi ve seçim yerleri

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kurulu belirlemek için yapılacak seçimlerin yer ve tarihleri belli oldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı için yapılacak seçimlerim tarihini ve yerlerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı bilgiye göre, seçim tarihi ve seçimlerin yapılacağı yerler şu şekilde:

1.Marmara Bölgesi: İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı / İstanbul

2.Akdeniz Bölgesi: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu / Antalya

3.İç Anadolu Bölgesi: Ankara Cer Modern Anafartalar Altınsoy Caddesi No:3 Sıhhıye –Altındağ / Ankara

4.Ege Bölgesi: İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Ergene Mahallesi 550 Sok No:33 Bornova / İzmir

5.Karadeniz Bölgesi: Trabzon Hammaizade İhsanbey Kültür Merkezi İskenderpaşa Sümer Sokak No:6 /Trabzon

6.Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu Rektörlük Yakutiye / Erzurum

7.Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır İnaloğlu Caddesi Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi No:11 Yenişehir / Diyarbakır

Tanıtım Ajansı'nda TÜRSAB'ı teksil edecek temsilci ise 1 Aralık 2019 tarihinde yapılacak TÜRSAB Genel Kurulunda belirlenecek.

Adaylar seçime nasıl katlacak?

Konaklama tesislerini temsilen Tanıtım Ajansı'nın yönetiminde yer almak için aday olacak kişiler, bulundukları bölgelerde Külür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerdeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden tesislerin yetkililerinin imzsıyla aday olabilecek.

İtirazlar Bakanlığa yapılacak, Bakanlığın kararı kesin olacak

Ancak adayların seçime girme yeterliliği ile ilgili kafalarda soru işareti bulunuyor. Çünkü bir kişinin aday olma yeterliliğine sahip olup olamadığına son kertede Bakanlık karar verecek. Bölgedeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'unu temsil eden otelcilerin aday göstereceği kişi en ufak bir yanlışlıkta devre dışı kalabilecek. Yapılan itirazı inceleyecek olan Külür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda vereceği karar ise 'kesin' hükmünde olacak.

Oy kullanmak için Bolu'dan Tranzon'a, Hatay'dan Antalya'ya gidecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtım Ajansı seçimlerini toplam Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri yerine her bölge için tek bir noktada yapacak. Bu durumun da seçime katılımı düşürmesi bekleniyor. Oy kullanmak isteyen Bolu'daki Bakanlık belgeli bir tesis Trabzon'a gitmek zorunda. Aynı şekilde, Hatay'daki bir kişi Antalya'ya, Hakkari'deki bir kişi ise Erzurum'a gidecek.

Tesislerde imza yetkilisini kim olduğunu biliyor, diğer adaylar bilmiyor. Aday bilmeyebilir. Day yanlış imzayla seçime katılabilir.



Bu Haber 30.10.2019 - 10:09:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.