Talha Görgülü’den 8 yıl sonra gelen iflas açıklaması

Talha Görgülü’den 8 yıl sonra gelen iflas açıklaması
2013 yılında iflas eden GTI Travel yönetim kurulu başkanı Talha Görgülü, iflasın üzerinden 8 yıl geçtikten sonra açıklama yaparak iflasın nedeninin açıkladı. Görgülü, medyada çıkan haberlerle ilgili olarak ise hukuki ve cezai her türlü hakkını kullanacağını söyledi.

"2013 yılının yaz sezonunun ortasında iflas eden GTI Travel’ın sahibi Talha Görgülü, 8 yıl süren sessizliğini, hakkında çıkan haberlere yanıt vererek bozdu. GTI Travel’ın Ziraat Bankasının onaylanan krediyi vermemesi nedeniyle iflas ettiğini iddia eden Talha Görgülü, haberlerde iddia edildiğinin aksine söz konusu bankaya tek kuruş borcu olmadığını söyledi. Ukrayna’da turist olarak bulunduğu sırada tutuklandığını kaydeden Görgülü, daha sonra serbest bırakıldığını ve Türkiye-Almanya-Ukrayna arasında defalarca seyahat ettiğini kaydetti.

Görgülü’nün açıklamasının tamamı şöyle:

Son dönemlerde şahsımı, ailemi ve şirketlerimizi konu alan hakaret ve iftira içerikli asılsız haberler itibarımızı zedelemek amacıyla basına sunulmuştur. Asılsız haberlere ilişkin olarak açıklamalarımız kamuoyunun dikkatine sunulur:

Yapılan haberlerde, Almanya’da yürütülen yargılama ve Ukrayna’da gerçekleşen tutuklamaya ilişkin bilgiler çarpıtılmıştır. Yıllar önce Almanya’da yürütülen yargılama sürecinde ülke dışında olmam nedeniyle tarafıma tebligat yapılamamış ve bilgim olmaması nedeniyle duruşmalara katılamadığımdan hakkımda yakalama kararı çıkarılmıştır. Turistik bir gezi için Ukrayna’da bulunduğum sırada bahse konu olay gerçekleşmiştir. Kısa bir süre tutuklu kaldım ancak yargılama sonunda BERAAT ETTİM. O dönemde sürekli olarak Türkiye, Almanya ve Ukrayna arasında seyahat ettim. Asılsız haberlerde iddia edildiği şekilde kaçmam veya ortadan kaybolmam söz konusu değildir. Çünkü ortada kaçmamı gerektirecek hiçbir durum bulunmamaktadır.

Ziraat Bankası’na şahsımın, ailemin veya şirketlerimizin tek kuruş borcu yoktur. Dolayısıyla hiçbir borcumuzun olmadığı bir bankayı dolandırmamız mümkün değildir. Yapılan haberlerde Ziraat Bankası’ndan usulsüz krediler çektiğimiz ve bunları zimmetimize geçirdiğimize ilişkin asılsız iddialar ortaya konmaktadır. Ziraat Bankası’ndan milyonlarca Euro’luk kredileri teminatsız olarak çektiğimiz ve bankayı dolandırdığımız iddiaları iftira niteliğindedir. Aksine şirketimiz adına onaylanan kredilerin, teminatı tarafımızca yatırıldığı halde verilmemesi nedeniyle iflas ettik. Asılsız haberlere devam edilmesi nedeniyle yasal yollara başvuru hakkımı kullanacağım.

Çıkan haberlerde yer alan hileli iflasa yönelik ima ve yorumlar tamamen gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Şirketlerimiz 2013 yılı Mayıs ayında fiili olarak batmıştır. Takdir edileceği üzere hiçbir turizm şirketi, yaz sezonunun başında, en fazla gelir ve kar elde edebileceği bir dönemde bilerek iflas edemez. Şirketlerimizin batmasının esas sebebi; Ziraat Bankası’nın onaylanan, taahhüt edilen ve hatta karşılığında teminatı dahi alınan kredileri vermemesidir. Dolayısıyla şahsım, ailem ve şirketlerimiz aleyhine çıkan haberlerin asılsız oldukları ortadadır.

Almanya’da bulunan Ziraat Bankası’ndan (Ziraat Bank International AG) şirketimiz adına en son 2013 yılının başında kredi alınmıştır. Üzerinden 8 yıldan fazla geçmiş bir kredi için şu anda bankaya ceza uygulandığı iddiası akıl dışıdır. Şirketlerimizin ve ailemizin Ziraat Bankası’na kredi veya başka sebeple hiçbir borcu bulunmamaktadır. Aksine şirketimiz adına onaylanan kredi bedelinin Ziraat Bankası tarafından verilmemesi, şirketin iflasına sebep olmuştur. Dolayısıyla Ziraat Bankası’na kesildiği iddia edilen cezalarla şirketlerimizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kaldı ki bankaya ağır cezalar kesildiği iddiaları, Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama ile yalanlanmıştır.

Tarafıma yönelik hakaretler ve asılsız haberlerle ilgili haber siteleri ve gazeteler hakkında hukuki ve cezai her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririm"



Bu Haber 04.09.2021 - 21:46:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BANU 06.09.2021 - 05:41

    Sütten çıkmış ak kaşık gibisiniz sayın Görgülü!Peki hak yemenin öteki dünya da ne kadar ağır olduğunu söylememe gerek yok sanırım o kadar yıl çalışanlarının emektar personelinin suçu günahı neydi,bir çoğu parasını almadan öldü gitti ve giderken de öteki dünya da iki elim yakanda cümlesini kullandı... YASTIĞA KAFANIZI KOYDUĞUNUZDA RAHAT YATABİLİYOR MUSUN SEN VE AİLE ÇOK MERAK EDİYORUZ...ALLAHA HAVALESİNİZ ÖTEKİ DÜNYADA GÖRÜŞMEK ÜZERE...HAKKIM HARAM OLSUN.

  • Salim Dündar 05.09.2021 - 07:44

    Buna sadece Kadir İnanır

  • Mirzali yasacan 05.09.2021 - 09:30

    BU ULKEYE KATMA DEGER KATMANIN SUC OLDUGU KESIN OZELIKLE REKAB ETIN TAVAN YAPTIGI TURIZM SEKTORUNDE GECMIS OLSU N

  • Sinan Teoman 05.09.2021 - 08:15

    Talha , senin açıklaman , Hırsız Ev Sahibini Bastırır , misali olmuş . Neymiş Banka kredi vermemiş o yüzden iflas .

  • Erdal Gödek 05.09.2021 - 03:38

    Peki vermediğin emeğimin karşılığı ne olcak sayın Görgülü Ben biliyorum bu dünyanın birde öbür tarafı var mahşerde iki elim yakanda olacak hakkımı helal etmiyorum sana

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.