Talha Görgülü tutuklandı, Almanya'da hakim karşısına çıkacak

Talha Görgülü tutuklandı, Almanya'da hakim karşısına çıkacak
2013 yılında iflas eden Kayı Grubu'nun patronu Talha Görgülü'nün Ukrayna'da tutuklandığı belirtildi.

2013 yılında iflas ettikten sonra ortadan kaybolan Kayı Grubu'nun patronu Talha Görgülü'nün Ukrayna'da tutuklandığı öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, Almanya'nın 'kara para' ve 'hileli iflas' iddialarıyla dava açtığı GTI Travel ve Sky Airlines'ı bünyesinde barındıran Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü Ukrayna'da tutuklandı.

8 ay önce tutuklanmış

Talha Görgülü'nün Türk kamu bankalarından 43 milyon euro kredi alıp paraları özel hesabına geçirdiği ileri sürülen haberde, Görgülü'nün Alman savcılığının takibinde olduğu ifade edildi. Talha Görgülü'nün Ukrayna'da yaklaşık 8 ay önce tutuklandığı ve Almanya'nın talebi doğrultusunda bu ülkeye getirildiği kaydedildi.

Almanya'da hakim karşısına çıkacak

Talha Görgülü'nün Düsseldorf'ta hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi. Düsseldorf Savcılığı'nın “hileli iflas” suçlamasıyla başlattığı soruşturma çerçevesinde, 2013 yılından bu yana takibini sürdürdüğü ve Görgülü'nün de bu suçlamayla yargılanacağı belirtiliyor. Savcılık, 2013 yılında Sözcü'nün ortaya çıkardığı olaylar zincirine paralel olarak Talha Görgülü hakkında, hileli iflasın dışında “Kara para aklama ve emniyeti suistimal” suçlarından soruşturma açmıştı.



Bu Haber 02.08.2019 - 12:02:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.