Talha Görgülü iflastan sonra 4 yeni şirket kurdu, ikisi için tekrar iflas istendi

Talha Görgülü iflastan sonra 4 yeni şirket kurdu, ikisi için tekrar iflas istendi
SKY Airlines ve GTI Travel’i bünyesinde bulunduran Kayı Group’un patronu Talha Görgülü, geçtiğimiz haziran ayında iflas ettiklerini açıkladı. Ancak Görgülü ve yakınlarının geçtiğimiz günlerde 4 yeni şirket kurduğu anlaşıldı. Kurulan şirketlerden ikisi, SIK-AY Hava Taşımacılık A.Ş ve Kayı-Tur Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş. İki hafta kadar önce kurulan bu iki şirketin de iflasının istendiği ortaya çıktı.


 
Temeli 1980’li yılların sonunda atılan Kayı Group, Sky Airlines, Adam&Eve otel ve GTI Travel markaları ile biliniyordu. Mali zorluğa giren şirketten haber merkezlerini geçtiğimiz haziran ayı sonunda “İflas ettik” açıklaması düştü.
 
İKİ HAFTADA 4 ŞİRKET

Yeni kurulan şirketler ile mali zorluk altındaki şirketler arasında isim benzerliğinin olduğu görülüyor. İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 26 Temmuz’da yapılan 41 milyon lira sermayeli Sık-Ay Hava Taşımacılık A.Ş. 26 Temmuz’da kuruldu. 71 milyon sermayeli Kayı-Tur Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin İTO’ya kaydı ise 29 Temmuz’da yapıldı.
 
15 milyon lira sermayeli Kara Kartal Taşımacılık Turizm İnşaat şirketinin ise 2 Ağustos’ta kurulduğu anlaşıldı. 43.5 milyon TL sermayeli Gti Turizm Seyahat İşletmecilik şirketinin ise 5 Ağustos’ta kurulduğu anlaşıldı. Söz konusu şirketlerin kurulduğu adres ise Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bir işhanı. Yeni kurulan şirketlerin faaliyet hazırlıkları devam ederken, 2 şirketin iflası için dava açıldığı ortaya çıktı.
 
KURULDULAR İFLASLARI İSTENDİ

2 milyon liraya yakın bir alacağı olduğu ifade edilen Antalya merkezli akaryakıt şirketi Hesapçıoğlu Otomotiv ve Petrol Turizm Taşımacılık A.Ş.’nin, Sık-Ay Hava Taşımacılık ve Kayı-Tur Turizm’in iflasını istediği anlaşıldı. Dava İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. Kurulduktan hemen sonra iflasları istenen şirketler ile ilgili yargılama için mahkeme 12 Eylül’e gün verdi. (Hürriyet)


Bu Haber 11.08.2013 - 11:41:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizm dostu 12.08.2013 - 08:51

    haberde yeni şirket kurulduğu yazılmış. Kurulan Şirket değil. Talha Görgülü şirketlerin merkezini İstanbula taşımış. Haberi yapan arkadaş ltf. daha dikkatli incelesin. Zaten aynı birebir ünvanla yeni şirket kuramazlar. ayrıca yeni kurulan şirket olsaydı, alacaklılar yeni şirkete dava açamazdı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.