Taksim’de otel yalanıyla kandırdıkları turistleri gasp edip dövdüler

Taksim’de otel yalanıyla kandırdıkları turistleri gasp edip dövdüler

İstanbul-Taksim’de iki Cezayirli turisti otel yalanıyla kandırarak önce gasp edip sonra da döven 7 şüpheliden 3’ü tutuklandı.


İstanbul-Taksim’de Cezayirli turistler A.L. ve İ.C.S. “ucuz otel biliyorum” yalanıyla kandırılarak bir bara götürüldü.

Getirildikleri yerin otel değil bar olduğunu anlayan A.L. dışarı çıkarken İ.C.S. bardaki çalışanlar tarafından içeride tutuldu.

Üstü aranan turistin cebindeki bin euroyu (yaklaşık 33 bin TL) gasp eden şüpheliler, kaçan Cezayirli turisti merdivenden iterek düşüp ayağını kırmasına neden oldu.

Mekan çalışanı M.E. ayağı kırılan turist şikayetçi olmasın diye ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürdü.

Turisti gasp ederek yaralanmasına neden olan çalışanlar, gasp ettikleri parayı teklif ederek şikayette bulunamamasını istedi.

Ancak I.C.S.’den 2 gün boyunca haber alamayan arkadaşı A.L.’nin ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Mekana gelerek incelemelerde bulunan ve turistin hastanede olduğu bilgisini alan polis ekipleri barda garson olarak çalışan E.G. ve işletmeci N.G.’yi gözaltına aldı.  

Ardından hastaneye gelen polis ekipleri I.C.S.’nin de ifadesini alarak 2 gün boyunca turistin başında bekleyen M.A. ve H.S.’yi gözaltına aldı.

İncelemenin derinleştirilmesinin ardından polis ekipleri düzenledikleri operasyonla İ.S, M.K. ve S.C.’yi yakaladı.

Yapılan işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İ.S, M.K. ve S.C tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.G, N.G, M.A. ve H.S. serbest bırakıldı.

Öte yandan E.G.’nin 20 adet, H.S.’nin 1 adet, N.G.’nin 12 adet, M.A.’nın 2 adet, İ.S.‘nin 7 adet, M.K.’nın 46 adet ve S.C.’nin ise 29 adet olmak üzere 7 şüphelinin toplam 117 suç kaydı olduğu öğrenildi.



Bu Haber 26.01.2024 - 15:42:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.