'Tahsisli arazilerle ilgili kabul edilebilir bir ortak tebliğ hazırlanmalı'

'Tahsisli arazilerle ilgili kabul edilebilir bir ortak tebliğ hazırlanmalı'
Turizme tahsis edilen kamu arazilerinde tahsis sürelerinin yeniden 49 yıla uzatılmasına ve arazilerin satın alınmasına olanak sağlayan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Türkiye Otelciler Federasyonu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamda, kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı düzenlemeye sivil toplum örgütlerinin de dahil edilerek taraflarca kabul edilebilir bir ortak tebliğ hazırlanması gerektiği ifade edildi.


TÜROFED tarafından Başkan Osman Ayık imzası ile yapılan açıklamada şöyle:

''Bilindiği üzere, tesislerin birçoğunun sözleşme süresi 49 yıl olarak 1985 yılından beri tahsis edilmeye başlanmıştır. Bu süre içerisinde tesisler yıpranmış ve işletmecileri tarafından gerekli bakım ve onarımları yapılmakla birlikte, tahsis süreleri azalan yatırımcıların köklü yenileme yapma olanakları azalmış ayrıca, tesislerin bulundukları arazinin tahsis süresinin az olması nedeniyle bankalar tarafından teminat kapsamında değerlendirilmemesi nedeniyle kredi bulmalarında zorluklar ortaya çıkmaktaydı.



Uluslararası turizm pazarında rekabet gücümüzü düşürecek bu durum tarafımızdan sürekli olarak gündemde tutulmuş, kamu kurumları nezdinde sivil toplum örgütleriyle birlikte yaptığımız girişimler sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın konuya gösterdikleri olumlu yaklaşımla konu hükümetimizce hızla sonuçlandırılarak bizleri memnun eden sonuca ulaşmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsisi yapılan arazilerin aynı zamanda dileyen yatırımcı ve işletmecilere satılabilmesinin sağlanması da kanunun en önemli yanlarından biridir.

Kanunda yapılan düzenlemeyle, yapılacak ek yapılaşmaların ve halen yapılı olup ilgili merciden gerekli belgelerini alanların da sözleşmeye dahil edilmesi, hali hazırda bulunan bazı sıkıntıları da ortadan kaldıracaktır. Burada en önemli husus; kanunun 3.fıkrasında belirtildiği gibi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı düzenleme çalışmalarına konuya ilişkin sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla oluşacak ortak bir çalışma sonucunda, uygulanabilir ve taraflarca kabul edilebilir tebliğin hazırlanmasıdır.

Bu kapsamda; TÜROFED olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzun bilinmesini ister, bu vesile ile kanunun hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara başta Sayın Maliye Bakanı, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere herkese teşekkür ederiz.''


Bu Haber 08.12.2017 - 14:00:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.