8 bin odalı tatil köyü için düğmeye bastı

8 bin odalı tatil köyü için düğmeye bastı
Ekonomisi büyük oranda petrol gelirlerine bağlı olan Suudi Arabistan, ekonomisini çeşitlendirmek amacıyla büyük turizm projeleri hayata geçireceğini daha önce açıklamıştı. Planla ilgili harekete geçildiği açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ekonomiyi petrol bağımlılığından kurtarmak için turizm sektörüne büyük yatırımlar yapılacağını açıklamıştı. Yeni turizm politikası çerçevesinde 2019 yılında ülkeyi turist girişlerine açan Salman, 'Vizyon 2030' isimli projenin turizm ayağında büyük turizm yatırımları yapılacağını duyurmuştu.

14 otel 2022'ye kadar faaliyete geçecek

Kızıldeniz Kalkınma Şirketi (TRSDC), bölgedeki ekosisteme zarar vermeden, Suudi Arabistan'ın batı kıyılarında 8 bin odalı tatil köyü yapılacağını duyurdu. Ülkeye turist girişini hızlandıracak iddialı bir proje olarak gösterilen 8 bin yataklı tatil köyünün 3 bin odalık (14 otel) ilk fazının 2022'de faaliyete geçeceği, geri kalan 5 bin odalık kısmının ise 2030'a kadar tamamlanacağı açıklandı.

22 ada ve 6 ada sahasında hayata geçirilecek projede oteller, restoranlar, konutlar ve başka üniteler yer alacak. Tesislerde, üst gelir grubuna mensup turistlerin ağırlanması hedefleniyor.

suudi2

suudi1



Bu Haber 04.05.2020 - 11:32:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.