Antalya'nın yanında Kapadokya, Ege ve Pamukkale de büyüdü

Antalya'nın yanında Kapadokya, Ege ve Pamukkale de büyüdü

EMITT Fuarı kapsamında düzenlenen panelde konuşan Sururi Çorabatır, Oya Narin ve Ali Bilir, sektörün 2019 performansını değerlendirerek 2020 ve sonrasına ilişkin öngörülerini paylaştı. Panelde konuşan Sururi Çorabatır, Antalya'nın yanında diğer destinasyonlardaki büyümeye de dikkat çekti.


Türkiye’nin 2020 turizm vizyonu için, sektör liderleri öngörülerini, Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel tarafından yönetilen “Başkanlar Forumu: Fikir Önderleri 2020 Turizm Öngörülerini Açıklıyor başlıklı panelde paylaştılar. TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir turizmde 2019 yılını değerlendirirdi.

Narin: 2020-33 dünya turizminin Türkiye'ye ilgisinin artacağı dönem olacak

Yatırımlar açısından bakıldığında Türkiye’nin yaşadığı krizi kolaylıkla atlatması ve yeniden büyüme trendine girmesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu belirten Oya Narin, ''Krizleri tersine çevirip çok hızlı bir şekilde çıkışa geçme becerimiz, yurt dışındaki tüm paydaşlarımızı şaşırtıyor ve uluslararası yatırımcıların dikkatini çeker hale geliyoruz. 2020’deki beklentimiz 2014’teki rakamları yakalamak. 2020 bizim için artık tamamen yukarı yönlü trendin başladığı bir yıl olacak. 2020 ile 2033 arası Türkiye’nin yalnızca ticari olarak turist getirme anlamında değil, dünya turizmiyle entegre olacağı ve dünya turizminin buraya olan ilgisinin artacağı, buranın dünya turizm endüstrisinin önemli oyuncularından biri olmaya aday olduğu bir zaman periyodu olacak.” diye konuştu.

panel

Ali Bilir: Turizmdeki yasal boşluklar bir an önce tamamlanmalı

Ali Bilir ise 2015’teki talihsiz gelişmelere rağmen, 2019 ve 2020 turist sayısı beklentilerinde Rusların ilk sırada olduğunu belirtti. İkinci sırada Alman turistlerin geldiğini söyleyen Bilir, Arap ülkelerinden gelen turist sayısının da giderek arttığını ifade etti. 2005 yılından itibaren, her geçen yıl Türkiye’nin turist sayısının arttığını ve 2020’ye iyi bir başlangıç yapıldığını kaydeden Bilir, turizmin artık vazgeçilmez ve çok önemli bir stratejik alan olduğunun 2019’da görüldüğünü söyledi. 2019’da net turizm gelirinin dış ticaret açığını kapattığını ve bunun iyi hizmet, iyi tesis ve gece gündüz çalışarak başarıldığını anlatan Bilir, “Bir an önce turizmin yasal boşlukları tamamlanmalı. İnanıyorum ki; turizmi 12 aya yaymadığımız, her şey dahil sistemini gündemimizden çıkarmadığımız ve deniz-kum-güneş yaklaşımından çıkmadığımız sürece turist başına geliri arttırmamız çok zor. 12 ay olmak üzere 7 bölgemizde yoğun bir şekilde turist çekecek yatırımlar önemli.'' dedi.

Çorabatır: Antalya'nın yanında Kapadokya, Pamukkale, Ege de büyüdü

Türk turizmcinin yatırımlarıyla, tesisleriyle ve fiyatlarıyla kendine güvendiğini belirten TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, devletlerarası ilişkilerin gelişmesiyle Rusya’dan gelen misafir sayısının arttığını kaydetti. Almanya’dan da gelen turist sayısıyla birlikte 2019’un rekorlar yılı olduğunu söyleyen Sururi Çorabatır, “2019’un yüzde 17-18’lik bir büyüme ile geçtiğini düşünüyorum. Sevindirici olan daha önce en çok büyüyen turizm destinasyonumuz Antalya’nın yanı sıra Kapadokya’nın ve Pamukkale’nin de gelişme sağlamış olması. Ege de büyük bir atılım gösterdi. Ülke genelindeki yüzde 15-17 arasındaki tur turizmi büyümesi tüm bölgelere yansıdığı için bizi ümitlendirdi. Bu nedenle 2019’u başarıyla tamamladık. Turizmi daha da çeşitlendirerek turist başına geliri de artırmalıyız.



Bu Haber 01.02.2020 - 10:34:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.