''Bir anda bir milyon turist artışı olabilir''

''Bir anda bir milyon turist artışı olabilir''

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, Avrupa'da 6 ülkeye getirilen vize muafiyetinin, turist sayısında bir milyon artış yaratabileceğini söyledi.


Türkiye'nin Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına vize muafiyeti getirmesine ilişkin değerlendirme yapan Sururi Çorabatır, bu ülkelerden gelen turist sayısında hızlı bir artış olacağını söyledi.

Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'a konuşan Çorabatır, şunları söyledi:

“4 kişilik bir aile olunca vize için ödenen ücret 100 doları aşıyordu. Şimdi artık vize için bu ücretleri ödemeyecekler. Bu ülkelerin seçilmiş olması da bizleri ayrıca sevindirdi. Uzun yıllardır Türkiye’ye turist gönderen ülkelerle birlikte Polonya gibi potansiyeli yüksek ülkeler de var. Şimdiden nisan ve mayıs için Polonya’dan ek seferler düzenlenmek isteniyor. Ayrıca iflas eden İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un etkileri de azaltılabilir. Söz konusu ülkelerden 2019’da 6 milyona yakın turist gelmişti. Bu kararla turist sayısı çok daha hızlı yükselecektir. Bir anda milyon artışlar olabilir”



Bu Haber 21.02.2020 - 10:38:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.