Sururi Çorabatır: 2023 sezonu iyi geçecek

Sururi Çorabatır: 2023 sezonu iyi geçecek

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Mayıs ayı geleneksel öğle yemeği Miracle Resort Hotel'de gerçekleştirildi. Yemeğe TÜROFED geçmiş dönem başkanı; Cumhuriyet Halk Partisi Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Sururi Çorabatır da katıldı.


Açılış konuşmasını POYD Başkanı Ülkay Atmaca yaptığı yemekte turizmcilere seslenen Sururi Çorabatır, yıllardır başta AKTOB ve TÜROFED olmak üzere farklı STK'larda turizmin gelişimi için çalışmalar yaptıklarını belirterek bu hizmet aşkını artık bir milletvekili olarak farklı bir boyuta taşıyacağını ve bu gelişim sürecinin sürdürülebilir kılınması adına tüm gücüyle çalışacağını söyledi.

“Yolumuz açık”

Turizmin ve turizm sektör paydaşlarının kendisi için özel olması sebebiyle meslektaşları arasındayken duygu dolu anlar yaşadığını ifade eden Çorabatır, turizm sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olmaya devam edeceğini dile getirdi. Çorabatır: "Pandemi ve Rusya-Ukrayna çatışmasına rağmen Türkiye turizmi emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Başta TÜROFED, AKTOB ve POYD olmak üzere, turizmciler olarak çok çalıştık, 2022 iyi geçti. 2023'ten de beklentilerimiz yüksek ve daha çok çalışacağız. Yolumuz açık.” dedi.

Sururi Çorabatır

“Siyasi hesaplara dayalı ideolojik yaklaşımlara son vereceğiz”

Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne atıfta bulunan Çorabatır, "Ülkelerle ilişkilerimiz için mihenk taşı olan Yurtta Barış Dünyada Barış şiarını yeniden temel dış politika ilkemiz olarak benimsiyeceğiz. Buradaki temel hedefimiz ulusal çıkar ve ulusal güvenlik olacak. Uzun, orta ve kısa vadeli gelecek perspektifi içeren stratejik planlamalar yapacağız. İç siyasi hesaplara ve ideolojik yaklaşımlara dayalı uygulamalara son vereceğiz." şeklinde konuştu.

Rusya ile ilişkiler...

İngiltere, Almanya, Polonya, Çekya, Hollanda ve Belçika gibi pazarlardan rezervasyonların kayda değer şekilde gerçekleşeceğine değinen Çorabatır, Türkiye turizmi için çok büyük öneme sahip olan Rusya ile ilişkilere de değindi. Çorabatır "Rusya Federasyonu ile ilişkileri eşitler arası bir anlayışla, kurumsal düzeyde dengeli ve yapıcı diyalog ile güçlendirerek sürdüreceğiz. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde bu maddelerin hepsi yer alıyor. İlişkilerimizi daha yapıcı ve güçlü hale getirmek istiyoruz. Rusya Türkiye turizmi için çok önemli bir pazar. Rusya pazarından önümüzdeki döneme ait rezervasyonlarda şu anda artışlar beklemekteyiz" diye konuştu.



Bu Haber 03.05.2023 - 19:17:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İstanbul Turizmi

    Gurkan Ozer 04.05.2023 - 09:05

    İstanbul turizmi can çekişiyor, Taksim deki oteller fiyatlari yerle bir. Doluluk oranları İstanbul da yüzde 20 lerde. Taksim de 150 euro fiyatı olan otel 50 euro ya satılıyor. İstanbul çalışan acenteler de otellerde zarar üstüne zarar. Geldiği söylenen turist sayıları tutmuyor piyasa ile. Sadece Antalya ya gelen Rus turistlerden mi ibaret Türkiye turizmi? Gurkan Ozer Acente sahibi, Turizmci

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.