Süleyman Soylu: Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğindeler

Süleyman Soylu: Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğindeler

Türkiye'deki bazı büyükelçiliklerin ve konsoloslukların güvenlik gerekçesiyle geçici süreliğine kapatılmasına yönelik açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 60 milyon turist hedefi koyduğumuz bir günde, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye'ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar" ifadelerini kullandı.


Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki bazı büyükelçiliklerin ve konsoloslukların güvenlik gerekçesiyle geçici süreliğine kapatılmasına yönelik açıklama yaptı.

Büyükelçiliklerin Türkiye’nin 60 milyon turist hedefi koyduğu bir günde Türkiye'ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattıklarını belirten Soylu şu ifadeleri kullandı:

“Bir DAEŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda biraz daha genişleterek bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak bir kurumumuza ilettiği istihbari notla diğer büyükelçiliklere de ‘Biz kapatıyoruz, siz de kapatın’ telkininde bulunarak 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde 51,5 milyon turistin geldiğinin 46 milyar dolar turizm geliri ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır.

Bu çok açık ve nettir. İşin hikâyesi şudur: Farklı bir ülkenin istihbarat elemanı Türkiye’de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş. Türkiye Cumhuriyeti o anı da net bir şekilde izlemiş, elemanlık teklif ettikleri ile birlikte birkaç gezinti gerçekleşmiş ve ardından bu istihbarat elamanı Türkiye’yi terk etmiş. Bu istihbarat elemanı elde ettiği sonuçları alamayınca ilk reaksiyonu veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış. Ondan sonra da ‘Türkiye’de bir DEAŞ saldırısı olabilecek’ anlayışı ile beraber Türkiye’ye bir psikolojik harp yürütülmeye başlanmıştır. “

 “Maksatlı olduğunu düşünüyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Burada Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var imajı vermek istiyorlarsa, bu dostluğa da sığmaz, müttefikliğe de sığmaz. Bizim halkımız da bunun arkasında ne olduğunu çok iyi biliyor. Dün büyükelçilere verdiğimiz mesaj da budur." ifadelerini kullandı



Bu Haber 03.02.2023 - 12:16:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.