''Türkiye'nin güvenliği Londra'dan, Berlin'den... başlar''

''Türkiye'nin güvenliği Londra'dan, Berlin'den... başlar''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya-Kundu’da düzenlenen ‘Turizm Değerlendirme Toplantısında’ konuştu. Soylu konuşmasında, Türkiye’nin güvenliğinin Londra’dan, Berlin’den, Bağdat’tan başladığını söyledi.


Kundu’daki bir otelde düzenlenen turizm değerlendirme toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, turizmin gelişmesinde asayiş ve huzurun önemine dikkat çekti.

21. yüzyılda dünyada beklenmeyen hadiselerin yaşandığını kaydeden Süleyman Soylu, ‘’Paris sokaklarında ağır makineli silahlarla donatılmış özel harekat polislerini görmeyi kimse tahmin edemezdi’’ diye konuştu.

Yaşanan olayların arkasında dünyadaki gelir eşitsizliğinin ve batılı ülkelerin doğunun yükselişini engellemek için ortaya koyduğu politikaların yattığını öne süren Süleyman Soylu, bu olumsuz tablonun Türkiye’yi etkilediğini ancak Türkiye için büyük fırsatlar da ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye’nin kendi güvenliği için sınır ötesinde operasyonlar yaptığını ileri süren Soylu, "Türkiye'nin güvenliği İngiltere'nin merkezi Londra'dan başlar, Irak'ın merkezi Bağdat'tan, Kabil'den, Türkiye'nin güvenliği Almanya'nın merkezi Berlin'den başlar." ifadelerini kullandı.

Turizmde Türkiye’nin henüz yolun başında olduğunu kaydeden Süleyman Soylu, "Türkiye daha kapıları açılmamış bir hazine olarak duruyor. Hem bizim için hem dünya için. Türkiye turizm zenginliği, mirası ve kültürü açısından çok önemli değerlere sahip. Turizmde 2016'da ayakta kalabilme hesapları yapılırken bugün ise nasıl sıçrama yapılabilir hesapları yapılıyor. Türkiye 10 yılda çok önemli sınamalardan geçti." dedi.



Bu Haber 26.02.2020 - 16:26:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.