'Standartlarımızı yükseltiyoruz, Belek'te en iyi orta segment hizmeti vereceğiz'

'Standartlarımızı yükseltiyoruz, Belek'te en iyi orta segment hizmeti vereceğiz'
Belek Beach Resort Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Aykan Akgün, otellerinde yaptıkları yenilikleri, 2014 sezonunu ve 2015 beklentilerini TurizmGüncel'e değerlendirdi. Otele 150 yeni oda elediklerini ve genel alanlarda önemli fiziksel iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden Akgün, Belek bölgesinde orta segmentte en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade etti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Son dört yıldır haziran – ekim arası dönemde yüzde 100 doluluk yakaladıklarını belirten Aykan Akgün, 2014 yılında sadece temmuz ayında doluluklarının yüzde 99,5'e düştüğünü ifade etti.

TESİSE 150 ODA DAHA İLAVE ETTİK

Tesise 150 yeni oda ilave ettiklerini kaydeden Akgün, yeni odalarla birlikte tesisin toplam kapasitesinin 480 oda ve 1450 yatağa ulaştığını belirtti. Akgün, “Tesiste aile oda sayısı zaten fazlaydı bu yüzden yeni aile odası eklemeyeceğiz. 60 tane de 2 + 2 odamız var. Belek Beach daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği bir otel. Diğer bütün odalarımızda da çocuklu ailelerin rahat konaklamasını sağlamak için yavru yatak sistemimiz var. Ayrıca 4 acentenin özel çocuk kulübüyüz. Tesiste hayvanat bahçesi, mini lunapark, çocuk oyun alanları ve animasyonlarımız var. Geniş alanımız ve bahçemiz de tercih edilmemizde önemli etken” değerlendirmesini yaptı.

Otelin biraz daha lüks segmentte hizmet verebilmesi için kimi yenilikler yaptıklarını belirten, Aykan Akgün şu bilgileri paylaştı:

OTELİN FİZİKİ ŞARTLARINI İYİLEŞTİRİYORUZ ANCAK REKABET SADECE BUNUNLA OLMUYOR

"Tesisimiz Belek'te, ama lüks sınıfına hitap eden bir tesis değiliz. 10 yılımızı doldurduk ve artık bölgedeki üst segmente hitap eden tesislerle de rekabete girmemiz gerekiyor. Bu nedenle otelde kimi yenilikler yapıyoruz. Otelin kapalı mekanlarını biraz daha genişletip fiziki şartlarını iyileştiriyoruz. Ancak rekabet sadece fiziki şartların iyileştirilmesi ile sağlanmıyor. Belek'te asıl rekabet, personel, servis ve misafir memnuniyeti alanlarında yaşanıyor. Belek Beach Resort Otel son üç yıldır Alman değerlendirme sitelerinde hep ilk sırada yer alıyor. Yani lüks standartlarda hizmet vermek çok yüksek puanlar alacağınız anlamına gelmiyor. Biz, orta segmentin en iyi hizmetini vermeye odaklanacağız."

12 MİLYON EURO'YA MAL OLACAK

"Otele yeni bir restoran, barlar ve 3 adet de ayrı lobi yapacağız. Bununla ilgili 11 milyon euroluk bir bütçe ayırdık. Tabi biraz ilaveleri de olabilir. Yapacağımız ilavelerin 12 milyon euro kadar bir maliyetinin olacağını düşünüyoruz."

ERKEN REZERVASYON SATIŞLARI GEÇEN YILIN GERİSİNDE

BDT pazarlarında fazla müşterileri olmamasına rağmen genel sıkıntının kendilerini de tedirgin ettiğini belirten Aykan Akgün, "Belek bölgesi ağırlıklı olarak BDT pazarı çalışıyor ama Belek Beach Resort Oteli’nde bu oran tüm BDT pazarları için yüzde 13’tür. Müşterilerimizin geri kalanı Avrupa pazarlarından. Yüzde 4 civarında da iç pazar müşterimiz var. Bugün BDT pazarlarında bile satışların önemli bir kısmı erken rezervasyon döneminde yapılıyor. Bizim satışlarımızın büyük bir kısmı erken rezervasyon döneminde yapıldığı için doluluğumuzun çok önemli bir kısmı bu dönemde sağlanıyordu ve misafirlerimiz de buna alışmışlardı. Ancak ruble ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş piyasada bir tedirginlik yaratıyor. Bunun bize de yansıyacağını düşünüyoruz. Nitekim Avrupa pazarında da erken rezervasyonlar geçen yılın gerisinde gidiyor. Erken rezervasyon satışları şu anda geçen yılın yüzde 40 gerisinde gidiyor. Bu durum karşısında elbette fiyat indirmekten ziyade, reklam ve tanıtıma yönelik faaliyetlerimizi artırdık." dedi. 

FİYAT SAVAŞLARI YAŞANABİLİR ANCAK....

Aykan Akgün, Mısır ve Yunanistan'ın agresif atakları nedeniyle bölgede fiyat savaşları yaşanıp yaşanmayacağı şeklindeki sorumuza ise, “Elbette fiyat planlamaları tek tek otellere bağlı değil. Ancak 2015'in fiyat savaşlarının yaşanacağı bir yıl olacağını düşünüyorum. Müşteriler tatillerini farklı alsalar da nihayetinde plajda güneşleniren bir araya gelip fiyatları konuşuyorlar. Bu yüzden yapacağınız indirim erken rezervasyon fiyatlarının altına asla düşmemeli. Kısa vadeli bakmamak gerekiyor. Erken rezervasyon oranlarımız yüksek ve bunu korumak istiyoruz. Aksi taktirde uzun vadede zarar ederiz. Avrupalı turist, tesislerin fiyatlarını yıllara ve dönemlere göre sürekli takip eder." şeklinde yanıt verdi.

YENİ YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ

Belek Beach Resort Otel'in yatırımcısı Bilgi Turizm'in temel faaliyet alanının sağlık sektörü olduğunu belirten Akgün, öncelikli olarak Side olmak üzere yeni yatırımlar düşündüklerini belirtti. Boğazkent'te Belek Beach Otel'in karşısında bir arazilerinin daha bulunduğunu kaydeden Aykan Akgün, gelecek yıl buradaki araziye de bir otel yapabileceklerini ifade etti.


Bu Haber 04.01.2015 - 16:52:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.