118 oteli bulunan şirketi 780 milyon dolara satıldı

118 oteli bulunan şirketi 780 milyon dolara satıldı
Almanya'nın önde gelen otel zinciri Steigenberger Hotels, Çinli otel şirketi Huazhu Group'a satıldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Çin merkezli konaklama şirketi Huazhu Group, Almanya merkezli otel zinciri Steigenberger'i 780 milyon dolara satın aldığı açıklandı. Staigenberger'in tamamının, Huazhu Group'un Sinagapur merkezli China Lodging Holding şirketi aracılığıyla devralındığı duyuruldu.

90 yıllık Deutsche Hospitality bünyesindeki beş markadan biri olan Steigenberger Hotels, çoğu Almanya'nın tarihi binalarında yer alan, 118 otele sahip. Şirket, 2024 yılında otel sayısını 250'ye çıkarmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Huazhu Group'un bünyesinde 5 bin otel var

Çin merkezli Huazhu Group ise 5 bin oteli bünyesinde barındırıyor. Bu otellerden bir kısmı, Japonya ve Singapur gibi, şirketin yeni girdiği ülkelerde yer alıyor. Steigenberger Hotels'in Huazhu Group'a devir işleminin 2020 yılının başlarında tamamlanması bekleniyor.

Huazhu Group'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Qi Ji, satın almayla birlikte Avrupa'daki üst segment konaklama pazarında söz sahibi olacaklarını açıkladı. Ji, satın almanın ayrıca kürsel büyüme stratejileri çerçevesinde önemli bir kilometre taşı olduğuna dikkat çekti.



Bu Haber 05.11.2019 - 09:45:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.