6 yılda turizm mucizesi yarattı, terör yerle bir etti

6 yılda turizm mucizesi yarattı, terör yerle bir etti
Sri Lanka'dan 253 kişinin katledilmesiyle sonuçlanan terör saldırılarının ardından, ülke turizminin de büyük yara alacağı belirtiliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Sri Lanka'da radikal İslamcı teröristlerin kiliselere ve otellere üzenlediği saldırılarda 253 kişi hayatını kaybetmiş, 500'ü aşkın kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenirken söz konusu saldırıların ülke turizmine de büyük darbe vuracağı belirtildi.

TURİZM GELİRİ YÜZDE 30 DÜŞECEK

Tourism-Review’de yer alan habere göre, saldırı sonrası binlerce turistin Sri Lanka'yı terk ettiği açıklanırken, otellere ve acentelere yapılan iptal başvurularının ise her geçen gün arttığı kaydedildi. Sri Lanka hükümeti, saldırıların turizm gelirlerinde yüzde 30 (1,5 milyar dolar) kayıp yaşanmasına neden olacağını tahmin ediyor.

DÜŞÜK SEZONDA TURİST ÇEKMEK İÇİN 39 ÜLKEYE VİZE İSTİSNASI GETİRİYOR

Sri Lanka hükümeti saldırılar sonrası 39 ülke vatandaşına getirmeyi düşündüğü turist vizesi muafiyetini 2 Mayıs'a kadar dondurdu. 1 Mayıs'ta devreye sokulması planlanan uygulamayla, düşük sezonda ülkeye daha fazla turist çekilmesi hedefleniyor. Şu anda Singapur, Maldivler ve Seyşeller hariç, Sri Lanka'ya gimek isteyen tüm yabancıların Sri Lanka konsoloslukları veya online mecra aracılığıyla vize başvurusunda. bulunması gerekiyor.

ÖLENLERİN 40’I YABANCI, ACENTELER TURİST GÖTÜRMEK İSTEMİYOR

Sri Lanka hükümeti terör saldırılarına karşı tedbirli olmamakla suçlanırken, saldırılarda hayatını kaybeden 253 kişiden 40'ının yabancı uyruklu olması nedeniyle, acentelerin 'potansiyel tehlike' arz eden bir yere müşterilerini götürmek istemediği belirtiliyor.

ALTI YILDA TURİZM MUCİZESİ YARATTI

Saldırılardan önce Sri Lanka turizmi adeta bir patlama yaşıyordu. 2012 yılında ziyaretçi sayısı sadece 450 bin olan ada ülkesi, 2018 yılında 2,3 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 2019 yılında Lonely Planet tarafından 'en iyi destinasyon' seçilen Sri Lanka, bu yıl turizmde çok daha büyük bir sıçrama yapmayı planlıyordu.

BİNLERCE KİŞİ İŞİNİ KAYBEDEBİLİR

Turizmde büyümek için tüm olanaklara sahip olan ve turizm gelirleri GSYİH'sinin yüzde 11'ine denk düşen Sri Lanka, turizmden yılda 4 milyar dolar gelir elde ediyordu. Turizmdeki kötüye gidiş durdurulamazsa, sektörde çalışan binlerce kişinin işini kaybedeceği belirtiliyor.



Bu Haber 29.04.2019 - 14:03:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.