Kruvaziyer gemilerinde neler oluyor? Şimdi de Norovirüs

Kruvaziyer gemilerinde neler oluyor? Şimdi de Norovirüs

Kruvaziyer şirketi Saga'ya ait Spirit of Discovery gemisinde, 89 yolcunun norovirüse yakalandığı açıklandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli gemide koronavirüse yakalanan yolcu sayısı 135'e ulaşırken, Saga'ya ait Spirit of Discovery gemisinde ise yolcuların norovirüse yakalandığı açıklandı.

89 kişide norovirüs tespit edildi

868 yolcu ile 513 mürettebatın bulunduğu gemide, 89 kişide norovirüs tespit edildiği öğrenildi. Gemideki yolcuların kusma, ishal ve yüksek ateşten muzdarip olduğu öğrenildi.

Cebelitarık Boğazı’na girmesine izin verilmedi

Çarşamba günü Southampton'dan hareket eden geminin İtalya ve İspanya limanlarına yanaştıktan sonra Cebelitarık Boğazı'na girmesine izin verilmediği açıklandı.

Saga’da açıklma

Saga'dan yapılan açıklamada, İtalya yolculuğunun ardından bazı yolcularda gastrointestinal hastalıkların ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada, ''Norovirüs, soğuk algınlığının ardından en sık görülen salgın olduğu için, otoriteler geminin Cebelitarık'a girmesine izin vermedi. Bu nedenle yolculuğumuz Southampton limanına doğru devam etti. Belirlenen semptomlar koronavirüs semptomu değil.'' denildi.

Norovirüs nedir?

Tüm dünyada erişkin ve çocuklarda görülen ishallerin önemli bir kısmından norovirüs sorumludur. Hastalık bütün yıl boyunca görülebilir ve her yaştan kişiyi etkileyebilmektedir. İshal şikâyeti ile hekime başvuran erişkinlerin yaklaşık %20'sinden norovirusler sorumludur. Norovirusler aynı zamanda virüslerden kaynaklanan ishal salgınlarının %60-95'ini oluşturmaktadır.

Esas bulaş ağız-dışkı yoluyla olup kusmukla da olabilir. Bulaşma sıklıkla yuvalarda, göçmen kamplarında, tatil yapılan kamplarda, hastanelerde, okullarda, restoranlarda, gemilerde, askeri birliklerde ve aile içi bireylerde görülmekte ve bu gruplarda salgınlar yapabilmektedir.

Princess Cruises'in bir gemisinde daha salgın

3 bin 700 yolcu ve mürettebat bulunan ve koronavirüs salgını nedeniyle 15 gündür Japonya'da karantina altında tutulan Diamond Princess gemisiyle gündeme gelen Princess Cruises şirketinin Caribbean Princess isimli başka bir gemisinde daha salgın oraya çıktı.

Gemide bulunan yolculardan 299 kişi ile mürettebattan 22 kişinin kusma ve ishalden şikayet etmesi üzerine geminin Fort Lauderdale'e geri döndüğü açıklandı. Söz konusu geminin Barbados ve Trinidad'da limana yanaşmasına izin verilmediği kaydedildi.

14 günlük turda olan gemiyle ilgili açıklama yapan şirket yönetimi, ''Bu sıra dışı bir durum. Yolcularımızın yaşadığı hayal kırıklığından dolayı üzgünüz. Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği bizim ilk önceliğimiz. ABD Salgın Hastalıklarla mücadele ve Önleme Merkezi (CDC), ile yaptığımız görüşme sonrası, yolculuğu sonlandırma kararı aldık.'' denildi.



Bu Haber 11.02.2020 - 10:17:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.