Sözcü yazarından Mehmet Ersoy’a: Evlere şenlik Turizm Bakanı

Sözcü yazarından Mehmet Ersoy’a: Evlere şenlik Turizm Bakanı

Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri. Ersoy'u eleştirdi.


Bugünkü yazısının bir bölümünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a dönük eleştirilere ayıran Can Ataklı, Bakan Ersoy'un bayramdan önce yaptığı ''9 gün tatile gerek kalmadı, zaten oteller dolu'' şeklindeki ifadeleri için ''Evlere şenlik Turizm Bakanımız var'' ifadelerini kullandı.

Can Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

İnanmayacaksınız ama hâlâ duyduğuma inanmak istemiyorum.

Turizmin başına bakan olarak getirilen otel sahibi, bu bayram tatilinin uzatılmasına karşı olduğunu söylerken, “Zaten oteller de doldu” demişti.

O zaman da yazıp hafiften dalga geçmiştim ama yine de “Olmaz böyle şey” demekten kendimi alamıyorum.

Ama ne yazık ki, Türkiye bir çadır devleti gibi yönetildiği için bu beyan doğru. Zaten kulaklarımızla da duyduk, yeni Türkiye dedikleri yer böyle bir şey oldu.

Muhtemelen bu bakan, kendi otel müdürlerine “Benim otellerde doluluk durumu nedir?” diye sorduktan sonra “Efendim maşallah, sayenizde hiç boş yerimiz yok” cevabını alınca bütün otellerin dolu olduğunu düşündü.

Eh oteller dolu olduğuna göre tatile ne gerek var değil mi?

Aynı bakanın, kiraladığı Yunan gemisine müşteri bulmak için “Yunan adalarına vizesiz yolculuk” diye bas bas bağıran reklamları da devam ediyor.



Bu Haber 15.08.2019 - 10:05:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bakanını Seven Otelci 16.08.2019 - 01:09

    Bayram tatili otellerin ihtiyaçlarına indirgenerek belirlenmemeli , bakana gelince fikri ne ise zikri o , gereksiz ve samimiyetSiz bir şekilde yok şöyle artış var yok böyle iyi işler vs konuşup duruyor , içturizm %30 daralmış , dışpazarda büyüme falan yok , oteller zor durumda maliyetler artmış gelirler tutmamış , bakan marifetiyle tanıtma fonu haracı kesilmiş birde herşey yolunda gibi , sinan keleş turizmin senin bakanının ya da tanıdığın birinin katkısıyla bi yere geldiği falan yok, bırakın bu dalkavuklukları , gazeteci eleştirir haksız da olsa işi budur

  • Neden Bakan Oldu? 16.08.2019 - 10:34

    Olacağı buydu önce kendi kesesi... Antalya'da turizm = otelcilik . esnaflar kan aglıyor para kazanmıyor çıkında bir esnafları gezin tekstilcileri gezin rent a car firmalarını gezin

  • Sinan Keleş 16.08.2019 - 07:36

    Be adam sen turizmin ne demek olduğunu biliyormusun oturdugun yeeden ahkam kesiyorsun cık dolaş bakalım hakikaten turizmin durumu nedir nereden nereye gelmiş önce bunları oğren sonra meyve veren ağacı taşla sen git aga babalarına yaltaklan

  • Turizimci 15.08.2019 - 02:34

    Normaldir arkadaslar, bakanimiz icin turizim demek sadece belekteki ve kemerdeki kendi hotelleri ile ilgili oldugundan normaldir. Kendisinin Turkiyede yayla turiziminden, kultur turlarindan ve diger ic turizimdeki turlardan haberi olmadigindan soylicek bir seyi yoktur. Bakanin mantigi ile turizim kendi hotelleri gibi Antalyadaki bir kac pahali hotelin Rus mafyasi tarafindan doldurulmasindan ibarettir. Halk bayram tatili uzatilsin diye talepte bulundugunda geceligi kisi basi 2500 lira olan onun belekteki hotellerine gitmek icin talepte bulumamistir. Halk ic turizimdeki uygun bayram turlarinada gidebilmek icin boyle bir talepte bulumustur. Sayin bakanim ne zannediyordunuz 2500 tl maas alan milyonlarca vatandasimizdami sizin hotelinize gelip konaklayacakta o yuzdenmi hotellerimiz dolu tatil uzatilmasina gerek yok dediniz ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.