Sonbaharda Rusya'da Mısır ve Türkiye rekabet edecek

Sonbaharda Rusya'da Mısır ve Türkiye rekabet edecek

Rusya seyahat pazarında sonbaharda Türkiye ile Mısır arasında rekabet yaşanacağı belirtiliyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Rusya pazarında Türkiye'ye dönük yüksek talebin sonbahar döneminde de devam edeceği belirtilirken, bu dönemde Türkiye'nin sonbahar ve kış döneminde yüksek sezonunu yaşayan Mısır ile rekabet edeceğine dikkat çekiliyor. Diğer yandan, yaşanacak rekabetin ve fiyatların artıp artmayacağının hava yolu kapasiteleri tarafından belirleneceğinin altı çiziliyor.

Türkiye talebi ekim ve kasım ayına da uzadı

Rus turizm medyasında yer alan haberlere göre Türkiye önümüzdeki iki ay boyunca da Rusya'da ana destinasyon olmayı sürdürecek. Coral Travel "Talebin değişeceği şimdiden belli. Sadece ekim değil, kasım ayına da çok fazla rezervasyon alıyoruz. Talebin kış döneminde de devam edeceğini öngörüyoruz." diyor.

THY’nin 386 uçağının 25’i sadece Rus turist taşıyor

Kış döneminde Türkiye'ye dönük Rus turist talebinin ısıtılan havuzlar ve Türk Hava Yollarının kapasite kabiliyeti tarafından destekleneceği belirtilen haberde "THY'nin filosunda bulunan 386 uçaktan 25'i sadece Rus turistleri taşımak için ayrılmış durumda. Türkiye tarafında Corendon Airlines, Pegasus ve yeni kurulan Southwind de bunu destekliyor. Rusya tarafında ise Aeroflot, Red Wings, AZUR Air, Pegas Fly iki ülke arasında uçuş yapıyor. Ağustos ayı itibariyle haftalık uçuş sayısı 750'ye çıktı ve bunun yüzde 70'ini Türk taşıyıcılar yapıyor.

Gözler Mısır’a çevrildi

Kış döneminde Türkiye yönüne bu kadar kapasiteye ihtiyaç olmadığı için tur operatörlerinin alternatif arayışına girdiği ve bu nedenle gözlerin Mısır'a çevrildiği belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda Rusya-Mısır arasındaki uçuş trafiğinin artması bekleniyor.

Tez Tour iFly, Coral Egypt Air, Biblio Globus AlMasria Universal ile uçacak

Tez Tour, kendi hava yolu iFly ile Mısır'a düzenlediği tarifeli seferlerin sayısını artıracak. Şirket, eylül ayından itibaren Hurghada ve Şarm El Şey kapasitesini yüzde 30 artıracak.

Coral Travel ise Mısır'a 3 Eylül'den itibaren Egypt Air'in günlük uçuşları ile Moskova'dan Mısır'a turist taşıyacak.

Biblio Globus'un da Mısır operasyonlarını AlMasria Universal Airlines partnerliğinde yapacağı kaydedildi.

AZUR Air Ekim’de 3 şehirden uçuş başlatacak

AZUR Air de Ekim ayından itibaren Rusya'nın 3 şehrinden Mısır operasyonlarına başlayacak. AZUR, daha sonra uçtuğu Rus şehri sayısını 7'ye çıkarmayı planlıyor.

Ancak tüm bu planlamalara rağmen Mısır'a dönük uçuş kapasitesi Türkiye'nin oldukça altında. Bu, hem Rusya'da tatil döneminin sona ermesinden hem de Rus hava taşımacılığına getirilen kısıtlamalardan kaynaklanıyor. Sadece 70 uçağı olan Egypt Air'in, THY gibi yüksek volümde turist taşıması beklenmiyor. Rus hava yolu şirketlerinin filosuna bulunan uçaklardan ise sadece yurt dışında alıkonulma riski olmayanlar uçabiliyor.



Bu Haber 26.08.2022 - 10:05:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.