Son iki haftada en çok uçuş yapan hava yolu şirketleri belli oldu

Son iki haftada en çok uçuş yapan hava yolu şirketleri belli oldu
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Euroncontrol) verilerine göre, son iki haftada uçuş sayılarında 2019'a göre yüzde 50'ye yakın düşüş var.


Erdoğan Karataş - TurizmGüncel

COVID-19 pandemisi birçok sektörü doğrudan etkiledi. Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri de havacılık sektörü oldu. Verilere göre Avrupa genelinde en çok sefer yapan 10 hava yolu şirketinin son iki haftalık uçuş sayılarında 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 75'lere varan düşüşler var.

Uçuş sayıları artsa da 2019'u yakalayamıyor

Örneğin easyJet firması son 2 haftada uçuş sayılarında yüzde 125 artış gördü ancak bu sayı, 2019 verilerine göre tam yüzde 75 oranında daha düşük.

Listede Türk havayolu şirketleri de var

Türk havayolu şirketlerinin verileri ise şu şekilde:

Türk Hava Yolları, günde ortalama 1033 uçuş yaptı. Haftalık olarak yüzde 16 artış sağlayan şirket, 2019'a göre yüzde 29 geride kaldı.

Pegasus Hava Yolları ise günde ortalama 437 uçuş yaptı. Haftalık olarak yüzde 10 artış sağlayan şirket, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 14 geride kaldı.

Türk havayolu şirketlerinde düşüş minimum düzeyde

Listeye göre düşüş yaşamayan tek havayolu şirketi Wideroe'yi takip eden Türk Hava Yolları ve Pegasus, diğer firmalara göre daha az düşüş yaşadı.

THY koltuğu Ryanair'e kaptırdı

Avrupa'da en çok uçuş yapan hava yolu unvanını uzun süredir elinde bulkunduran THY, son haftada yerini Ryanair'e kaptırdı. Son iki haftada Ryanar günde ortalama 1344 uçuş yaparken; THY 1033 uçuşta kaldı.

Son iki haftada en çok uçuş yapan hava yolu şirketleri ve uçuş sayıları şöyle:

Euroncontrol



Bu Haber 01.07.2021 - 12:15:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.