Sky Airlines ve GTI'nin boşluğunu uçağı olmayan havayolu şirketi dolduracak

Sky Airlines ve GTI'nin boşluğunu uçağı olmayan havayolu şirketi dolduracak
GTI'nin hemen ardından Kayı Grubu'na ait Sky Airlines'ın da operasyonlarını durdurduğunu açıklamasının ardından turizm sektöründe büyük bir tedirginlik ortaya çıktı. Özellikle Sky Airlines ile anlaşmalı çalışan acenteler zor durumda kaldı. Olayla ilgili olarak bir açıklama yapan uçak danışmanlık şirketi Involatus, Alman sigorta şirketinin resmi partneri olduklarını, Sky Airlines ile GTI yolcularını kendilerinin taşıyacağını açıkladı.


TurizmGüncel

Involatus Carrier Satış Müdürü Okan Türkoral tarafından yapılan açıklamada, şirketlerinin Alman sigorta şirketinin resmi partneri olduğu ve ilk etapta GTI'nin mahsur kalan müşterilerini ülkelerine götüreceği, ileriki süreçte ise Sky'ın operasyonlarını durdurmasından oluşan boşluğu dolduracakları belirtildi. Involatus Carrier sektörde, "broker" ya da "uçağı olmayan havayolu şirketi" olarak tanınıyor.

Yapılan açıklamada dün ve bügün 500'e yakın GTI yolcusunu ülkelerine taşındığı belirtilirken, "Kısa vadeli amacımız Türkiye'de mahsur kalanları ülkelerine götürmek. Orta vadedeki amacımız ise Sky Airlines'ın bütün uçuşlarını telafi etmek. Yılda yaklaşık 500 bin yolcu kapasitemiz var. Yani TUI, Thomas Cook, Rewe ve Altours gibi tur operatörleri ile yakın bir ilişki içindeyiz. Yakın ilişkilerimiz nedeniyle bu tur operatörlerinin ilk tercihi biziz. Şu an itibariyle Sky'ın 2013 programındaki hemen tüm uçuşları planlamış bulunuyoruz" denildi



Bu Haber 05.06.2013 - 14:20:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fahrettin ÇİÇEK 06.06.2013 - 09:48

    Yukarıdaki haber sadece Alman Pazarını ilgileniriyor. SKYın Kazakistan, İskandinav Ülkeleri, Balkanlar gibi Almanya dışı uçuşlarında büyük sorun var. Bu uçuşlardaki toplam koltuk kapasitesi de az rakamlar değil, Almanyadan uçulan kapasiteden daha fazla. Türkiyede bulunan GTI müşterilerinin Almanyaya geri dönüş sorunlarını çözmüş olmak yetmiyor. Olayın gerçek boyutları çok daha vahim. SKYın iflası yeni iflasları tetikleyebilir.

  • Fransiz 05.06.2013 - 03:53

    GTI ve SKY in iflasi nedense piyasada per yankilanmadi, sizce de ilginc degilmi? GTI den daha kucuk sirketler iflas etti ancak kiyamet kopmuştu Antalyada. Sanirim GTI ve SKY dünya kadar borclari olmasina rağmen otelcilere cok sempatik gelmiş olmali.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.