Turizm sektörü yeni döneme nasıl uyum sağlayacak?

Turizm sektörü yeni döneme nasıl uyum sağlayacak?
Arama konferansı düzenleyen İstanbul SKAL Kulübü yeni döneme uyum sağlamak için yapılabilecekleri değerlendirdi.

İstanbul SKAL Kulübü, Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu yönetiminde düzenlediği geniş katılımlı Zoom toplantısıyla yeni döneme uyum sağlamak için neler yapılabileceğini masaya yatırdı.

Sektörün önemli isimlerini bir araya getiren Skal İstanbul Kulübü, Eylül ayı toplantısı için bir araya geldi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sanal ortamda düzenlenen interaktif toplantı Arama Konferansı ekolünün öncüsü, Arama Katılımlı Yönetim Danışmanlığı Kurucu Yöneticisi, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yazar Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu moderatörlüğünde gerçekleşti.

Salgın yeni trendleri beraberinde getirdi

Yeni dönemle birlikte yeni trendlerin ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Babüroğlu, inovasyon ve dijitalleşme, hijyen ve sağlık güvenilirliği, temassız işlemler, kişiye özel seyahat ve konaklama tercihleri, yeni turistik bölgelerin tercih edilmesi gibi yeni akımlara değindi. Salgın döneminin olumsuz etkilerini en çok hisseden sektörlerin başında gelen turizm sektörünün yeni düzene uyum sağlaması için neler yapabileceğinin konuşulduğu toplantıda tüm üyelerin interaktif olarak katıldığı bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışma gruplarına ayrılan üyeler, yeni dönem ile birlikte ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri geliştirdi.

SKAL Istanbul

Grup çalışmalarında üç ana başlık ön plana çıktı

Toplantıda öne çıkan konular arasında her zaman öncelikli olmasına karşın salgın ile birlikte önemi daha da artan hijyen ve sağlık güvenilirliği, online check-in ve check-out işlemleri gibi temassız işlemlerin gerekli yasal düzenlemelerle birlikte aktif hale getirilmesi vardı.

''Türkiye'deki keşfedilmemiş yeni destinasyonlar ortaya çıkarılmalı''

Toplantıda öne çıkan bir diğer önemli konu da turizmde yerelleşme oldu. Sınırların kapalı olması nedeniyle dış turizmin yapılamaması, salgın nedeniyle ailelerin ve yakın arkadaş gruplarının bir arada seyahat etmesinin ötesinde geçimini sadece turizm ile sağlayan yerel halkın durmunun salgın ile olumsuz etkilenmesinden ötürü iç turizme ağırlık verilerek Türkiye’nin keşfedilmemiş yeni destinasyonlarının ortaya çıkarılmasının önemine dikkat çekildi.

''Somut eylemler çıkarmayı hedefledik''

Toplantının sonunda somut eylemler çıkarmanın amaçlandığını belirten Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, oldukça güzel çözüm önerilerinin ortaya konduğunu söyledi. Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen, toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, Prof. Dr. Babüroğlu’na Geçmişi, Günümüzü ve Geleceği sembolize eden üç fidan bağışı sertifikasını takdim etti.



Bu Haber 02.10.2020 - 12:11:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.