''Türk havacılık sektörünün 90 yıllık birikimi heba olabilir''

''Türk havacılık sektörünün 90 yıllık birikimi heba olabilir''
Havacılık sektörü Türkiye’de ve dünyada tarihinin en derin krizini yaşarken, Türk havacılık sektörünün 90 yıllık birikimini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Onur Air geçtiğimiz günlerde tüm uçuşlarını durdurduğunu açıklarken, Türk Hava Yolları ise dış hatlarda sadece 5 noktaya uçmaya devam edeceğini, iç hat uçuşlarını ise iyice kıstığını açıklamıştı. Pegasus ise 56 uçağını yere indirerek dış hat uçuşlarını tamamen durdurdu, iç harlarda ise sefer sayısı iyice azaltıldı. Bir diğer hava yolu şirketi SunExpress ise 17 Nisan'a kadar Türkiye'den ve Türkiye'ye olan yurt dışı uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. Türkiye'nin charter şirketleri Tailwind, Corendon ve Freebird'de, daha önce planlanmış turların dönüşlerini kapsayan birkaç sefer dışında tüm uçuşlarını durdurdu.

''Türkiye’nin 90 yıllık havacılık birilimi heba olabilir''

Sözcü’den Yusuf Demir’e konuşan Sivil Havacılık eski genel müdür yardımcısı Oktay Erdağı, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, Türk havacılık sektörünün 90 yıllık birikiminin heba olacağını ileri sürdü, Erdağı, ‘’ “Acilen bir havacılık kriz yönetim merkezi oluşturulmalı ve Türkiye havacılık endüstrisinin içinde bulunduğu bu ağır tablo hafifletilmeli, sektör oyuncularının ayakta kalması sağlanmalıdır. Şirketlerimiz kapandığı takdirde, Atlasjet örneğinde olduğu gibi çok değerli slotlar kaybedilebilir. Bu o şirketlerin değil Türkiye'nin kaybı olacaktır” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.03.2020 - 10:12:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.