Bir otel markası daha Türkiye pazarına giriyor

Bir otel markası daha Türkiye pazarına giriyor
Lüks segmentte dünyanın önde gelen markalarından biri olan Kempinski’nin ortak olduğu Shaza Hotels, Türkiye pazarına girmeyi planlıyor.

Lüks segmentte dünyanın önde gelen markalarından biri olan Kempinski’nin ortak olduğu Sahaza Hotels, Türkiye pazarına girmek istiyor. Sahaza Hotels’in Türkiye ve BDT Direktörü Eyüp Babür, potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başlamış durumda.

Ortadoğu bölgesinde 7 otelle faaliyet gösteren ve ilk otelini 2011 yılında açan Shaza Hotels,  İpek Yolu ile Ortadoğu’nun kültürel değerlerinden ilham alıyor.

Odalar 40 metrekreden başlıyor

Bu konsept üzerine inşa edilen Shaza otelleri, Kempinski otelleri düzeyinde “5 yıldızlı” deluxe, ve aynı yüksek kalite standartlarına sahip. Kempinski’den farklı olarak Shaza’nın, yine aynı konseptte, ayrıca “Mysk” isimli “Upscale 4 yıldızlı” bir markası da bulunuyor.  Shaza otellerinde, yöresine göre değişen seviyelerde geleneksel bir atmosfer, lüks dekorasyon ve imkanlar, 40 m2’den başlayan büyük odalar, birden fazla restoran, etkinlik olanakları, büyük bir spa ve wellness center, Türk hamamı gibi tesisler bulunuyor.  Mysk ise daha modern ve sade konforun, ve rahat bir atmosferin bulunduğu bir marka.  Odalar 30 m2’den başlıyor ve Shaza’da olan ünitelerin tümü yok, ya da alanları o derece büyük değil.

Grubun çekirdeği ve rehber prensipleri ise; cömertlik, saygı, yaratıcılık, gurur, sorumluluk ve farkındalık şeklinde sıralanıyor.

Grubun portfolyosunda 7’si faal olmak üzere 14 otel bulunuyor. Bu tesislerden altısı Shaza, sekizi ise Mysk markarıyla hizmet veriyor.  Grubun şu anda faaliyette olduğu ülkeler Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Katar ve Kuveyt.  Şirket, önümüzdeki yıl 3 yeni otel daha açacak.

eyup_babur

4 yıldızlı oteli, 5 yıldızlıdan daha pahalıya satılıyor

Sahaza Hotels Türkiye ve BDT Direktörü Eyüp Babür grubun otelleriyle ilgili şu bilgileri veriyor:

‘’Otellerimiz bulundukları şehirlerde en merkezi lokasyonlarda yer alıyor ve rakip set içinde çoğunlukla ilk üçte yer alıyor.  4 yıldızlı Mysk otellerimiz bazı golbal 5 yıldızlı markaların üzerinde ortalama fiyatla satılıyor, örneğin Muscat, Oman. Özellikle Ortadoğulu misafirlerimiz yüksek fiyatlı üst kategori oda ve üniteleri tercih ediyor, otelde diğer misafir gruplarına oranla çok daha fazla yiyecek ve içecek tüketiyor, spa hizmetlerini daha fazla kullanıyor ve özel servisler talep ediyor.  Mal sahipleri için yarattığımız operasyonel kârlılık en az global markalar düzeyinde.  

Bu başarılı performansımızla Türkiye ve BDT ülkelerinde otel yatırımcılarına çok tatminkar finansal getiriler, misafirlerimize mutluluk verici deneyimler ve birlikte çalışacağımız iş arkadaşlarımıza heyecan verici kariyer olanakları sunmak istiyoruz.’’


Bu Haber 15.01.2020 - 09:01:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.