Ünlü otelci kızına karşı açtığı davayı kazandı

Ünlü otelci kızına karşı açtığı davayı kazandı
Yatıımcıların ''şirketin içini boşalttılar'' diyerek açtıkları davalala gündeme gelen Kervansaray Holding'de şirketin sahiplik durumu değişti. Ertan Sayılgan ve oğlu Selim Sayılgan, Ertan Sayılgan'ın kızı Zeynep Tümer'e karşı açtığı davayı kazandı. Böylece, Kervansaray Yatırım Holding AŞ'nin yönetimi Ertan Sayılgan ve oğlu Selim Sayılgan'a geçti

İcradan kaçmak içim aile içinde hisse devri yapıldı

Diken.com.tr'de Ali Yılmaz imzasıyla yayınlanan habere göre, sürekli icra haberleriyle gündeme gelen Kervansaray otellerinin sahipleri Ersan Sayılgan ve Selim Sayılgan, icralardan kaçmak için aile içinde ''hisse devri'' gerçekleştirildi ve şirketin yönetimi Zeynep Tümer'e geçti.

Sözleşmeye 150 milyon TL şartı konuldu

Mayıs 2010’daki bu işlemden beş yıl sonra taraflar arasında yeni bir hisse devir sözleşmesi imzalandı. 5 Haziran 2015 tarihli bu sözleşmede, Tümer, babası ve kardeşinin kendisindeki hisselerini bedelsiz olarak iade edeceğini kabul etti. Sözleşmeye üçü de imza attı. Sözleşmede, hisse devrinin yapılmaması halinde Tümer’in 150 milyon lira ödeyeceğine ilişkin cezai şart maddesi de yer aldı.

Babaya sahtecilik suçlaması

Bu sözleşmeye rağmen hisseler devredilmeyince aile içinde anlaşmazlık çıktı. İlk olarak Tümer’e, hisselerin iadesi için Aralık 2018’de ihtarname gönderildi. Tümer bu ihtarnameye verdiği yanıtta sözleşmedeki imzanın kendisine ait olmadığını iddia ederek babası ve kardeşi hakkında sahtecilik suçlamasında bulundu. Bunun üzerine durum, yargıya taşındı.

Davacılar adına tescil edilsin

Zeynep Tümer’e karşı İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. Avukat Ahmet Cevdet Kaya’nın hazırladığı dava dilekçesinde, Tümer’in adına kayıtlı hisselerin davacı Ertan ve Selim Sayılgan adına tescil edilmesi istenirken Tümer’in, kendisine bedelsiz olarak emanet verilen hisseleri iade etmemek için ailesine sırt çevirdiği öne sürüldü.

Ayrıca 55 yaşındaki Tümer’in herhangi bir ticari faaliyetinin olmadığı, dolayısıyla Kervansaray Yatırım Holding’in tek hissedarı olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi.

Sözleşmedeki o imza sahte

Tümer adına savunma yapan avukat Mehmet Dedeoğlu ise davacı tarafı suçladı. Savunma dilekçesinde Tümer’in hiçbir zaman hisse devir sözleşmesi imzalamadığı, kendisine ait olduğu belirtilen imzaların sahte olduğu, davacıların mal kaçırma amacı güttüğü ileri sürüldü.

Mahkeme hisseleri Ertan ve Selim Sayılgan'a devretti

Tarafların iddia ve savunmaları üzerine mahkeme imzalara ilişkin rapor istedi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda imzanın Zeynep Tümer’e ait olduğu kaydedildi.

Bu rapor sonrası mahkeme davacıların davasını kabul ederken, Tümer adına kayıtlı hisselerin Ertan ve Selim Sayılgan’a devrine karar verdi.

Mahkemenin verdiği bu karar sonrası hisselere ilişkin tescil işlemleri de yapıldı. Merkezi Kayıt Kuruluşu’na gönderilen yazı sonrası anılan hisseler Ertan ve Selim Sayılgan adına kaydedildi.



Bu Haber 26.08.2019 - 13:40:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.