Sektörün öncüsü 5 yıldızlı otelin web sitesinin performans incelemesi

Sektörün öncüsü 5 yıldızlı otelin web sitesinin performans incelemesi
Bu yazımızda Alanya bölgesinin en popüler 5 yıldızlı otellerinden biri olan Haydarpasha Palace’ın Haziran ayında yayına alınan yeni web sitesini (https://www.haydarpashapalace.com/tr/) inceleyeceğiz.

Çok Dillilik

Yerli ve yabancı turiste hitap eden otelin web sitesi Türkçe, İngilizce, Rusça ve Almanca olmak üzere 4 dilde hizmet veriyor. Bu noktada dikkat çeken en önemli özellik ise her sayfanın farklı dillerdeki versiyonlarının SEO uyumlu şekilde bağlanmış olması. Her dilin kendi içindeki bu özelliği sitenin başarısını da olumlu yönde etkiliyor.

Mobil Uyumluluk

Günümüzde birçok web site mobil uyumlu olmasına rağmen, mobil kullanım için optimize edilmiş değil. Haydarpasha Palace web sitesinde mobil uyumluluktan çok, mobil kullanımın optimize edilmesi göz önünde bulunduruldu. Bu noktada Haydarpasha Palace web sitesinde mobil kullanımın rahatlığı göze çarpıyor.

Etkileşim Stratejisi

Butonların yer aldığı noktalar hem masaüstü hem mobil sürümde online rezervasyon ve telefon aramalarının performansını arttıracak şekilde tasarlanmış. Ziyaretçilerin gerçekleştirmiş olduğu oturumların ısı, dönüşüm ve etkileşim raporları ile kullanıcı deneyimleri (UX) göz önünde bulundurularak belirlenen rezervasyon ve telefon butonları yerleşimleri, yüksek performansı olumlu yönde etkiler nitelikte.

eyula7

haydarpasha

Performans ve Raporlama Araçları

Websitenin organik ve reklam trafiğini ölçümlemek ve raporlayabilmek adına Google Tag Manager, Google Analytics, Yandex Metrica başta olmak üzere 10’dan fazla analitik araç yüklenmiş. Söz konusu araçların yan etkisi, websitelerin hız performansını olumsuz etkilemeleridir. Olumlu taraf; aşağıdaki başlıklarda ele alınacak performans raporları söz konusu analitik araçların tamamı websiteye yüklü haliyle hazırlanmış olmasıdır. Yani hız performansları mümkün olan tüm ağırlıkla beraber tespit edilmiştir.

Alexa Performansı

Websitenin Alexa Global sıralaması 594.879 iken, yükleme hızı 0.304 saniye olarak tespit edilmiştir. Alexa verilerine göre globaldeki diğer websitelerin %99’u Haydarpasha Palace websitesinden daha yavaştır.

eyula4

GTMetrix Performansı

Websitenin GTMetrix skoru A92 iken, sitenin tam yüklenme hızı 2.9 saniye olarak tespit edilmiştir. Globaldeki diğer websitelerin ortalaması C75 skor, 7.9 saniyedir.

eyula3


Google PageSpeed Performansı

1. Masaüstü

Websitenin Google PageSpeed skoru 97 iken, sitenin tam yüklenme hızı 1.1 saniye olarak tespit edilmiştir. Site ziyaretçisinin arayüzle etkileşime geçme süresi ise 0.4 saniyedir.

eyula2

2. Mobil

Websitenin Google PageSpeed skoru 97 iken, sitenin tam yüklenme hızı 2.4 saniye olarak tespit edilmiştir. Site ziyaretçisinin arayüzle etkileşime geçme süresi ise 2.6 saniyedir.

eyula1

Pingdom Performansı

Websitenin Pingdom skoru A97 iken, sitenin yüklenme hızı 0.89 saniye olarak tespit edilmiştir.

eyıla

Teknik Altyapı

Haydarpasha Palace websitesini, Temmuz ayında lansmanı yapılarak turizm dünyasına tanıtılmış olan Eyula Website Technologies altyapısıyla yaptı.

Eyula Marketing House tarafından geliştirilmiş olan Eyula Web Technologies (EWT) çok dilli ve yüksek performanslı website yapımı için inovatif çözümler sunuyor.

EWT ile ilgili olarak Eyula Marketing House’a sizin için sorduğumuz sorular ve yanıtları aşağıda yer almaktadır

Soru-Cevaplar

1. Websitenin hızı ne kadar olmalıdır?

Bu sorunun cevabı sektörden sektöre değişkenlik göstermekle beraber, tavsiye edilen ölçüt 3 saniyenin altıdır.

2. Ben websitemin performans raporlarını nereden alabilirim?

Aşağıdaki linklerden websitenizin raporlarını çıkarabilirsiniz. Veya yazının sonunda yer alan bilgilerden bizimle iletişime geçerek mevcut websitenizin raporlarını ücretsiz edinebilirsiniz.

https://www.alexa.com/siteinfo

https://gtmetrix.com/

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

https://tools.pingdom.com/

3. Websitelerin yüklenme hızı neden önemli? Şirketlerin bütçelerine doğrudan bir etkisi var mıdır?

Somut bir örnekle açıklayalım; Ziyaretçileri websiteye çekmek için tıklama başı maliyet mevcuttur. 5TL tıklama başı maliyetle 1.000 ziyaretçinin toplam maliyeti 5.000TL. Websiteniz yavaşsa, websiteden hemen çıkma oranı (bounce rate) yüksek olur. Ziyaretçilerin %50 kısmı bu sebepten dolayı websitenizi hemen kapatırsa, katlandığınız toplam maliyetin 2.500TL tutarı “çöpe gitmiş” olur. Websiteniz hızlı ve etkileşime optimize olursa, yeni müşteri edinme maliyetiniz düşük olur, satışlarınız artar.

4. Peki önemli olan sadece hız mı?

Sadece hız tek başına yeterli değildir. Satış ve dönüşüm için optimize edilmiş olması, kullanımı kolay olması, ziyaretçinin kültür ve alışkanlıkları ile uyumlu olması gibi pek çok önemli etken mevcuttur.

5. Mevcut websitemizin performansından memnun değilsek ne yapmak lazım?

Her zaman daha iyisi mümkün. Eyula Marketing House olarak ürettiğimiz Eyula Website Technologies (EWT) altyapısıyla sizlere hizmet sunmaktan onur duyarız. Sıfırdan yeni tasarım yapabilir veya mevcut tasarımınızı aynen uyarlayabiliriz.

6. Tasarımınını değiştirmeden bir siteyi EWT’ye taşımak mümkün mü?

Mevcut tasarımı koruyarak websitenizi Eyula Website Technologies (EWT) altyapısına taşımak mümkün. Ayrıca websitenizde olmasını isteyip de hayata geçiremediğiniz diğer fikirleriniz EWT teknolojisinde projelendirilebilir.

Eyula Website Technologies (EWT) müşterilerine şunları sunmaktadır:

* İnovasyon

* Sürdürülebilirlik

* Hız

* Yüksek performans ve dönüşüm

* Kolay kullanım

* Ölçümlenebilir ve raporlanabilir sonuçlar.

Tüm soru ve taleplerinizle ilgili Eyula Marketing House ile iletişime geçiniz:

Website: https://www.eyula.com/tr/ewt

Email: info@eyula.com

İstanbul ofis: Dereboyu cad. No:6/7, Levent Life Residence, Levent, İstanbul/Türkiye

Antalya ofis: Adnan Menderes Bulv. No:63/50, Muratpaşa, Antalya

Telefon: 0212 284 77 85, 0242 243 77 80



Bu Haber 06.08.2020 - 11:21:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Rıza Akyüz 07.08.2020 - 11:37

    Bilgilendirme amaçlı yapılan haber çok güzel olmuş, ancak "Haber başlığı" ndan farklı anlam çıkıyor. Sanki otelin siteli olumsuz manada teftiş ediliyor gibi bir anlam taşıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.