Savaş nedeniyle Van’a gelen İranlı turist sayısı düştü

Savaş nedeniyle Van’a gelen İranlı turist sayısı düştü

İsrail-Filistin savaşı nedeniyle Van’a gelen İranlı ziyaretçi sayısında düşüş yaşandığı belirtiliyor.


İsrail-Filistin savaşı nedeniyle oluşan güvenlik kaygısının Van’a gelen İranlı ziyaretçi sayısını büyük ölçüde etkilediği ifade ediliyor.

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’a konuşan turizmci Murat Beyaz kış sezonunun yaklaşmasıyla birlikte İranlı turist sayısında bir azalmanın yaşanacağını öngördüklerini belirterek, “İran'da okulların açık olması, tatillerin bitmiş olması turist sayısının azalmasını zaten etkiliyor. Üstüne bir de bu savaşın çıkması ve ardından savaşın bölgesel hale gelebileceğinin dillendirilmesi insanlarda bir korku yarattı. Turizm, güven ortamı ister. Bir güven ortamı yoksa sadece bir söylenti bile insanların seyahat tercihini önemli oranda etkiler. Savaş hem iç turizmde hem de dış turizmde turistin tercihini olumsuz yönde etkiledi” dedi.

Turistik hareketliliğin düşüşünün kentin ekonomisini oldukça etkilediğini belirten Beyaz, “İranlı turistler gidince Vanlılar, biz bize kaldık. Şimdi ilerleyen günlerde göreceğiz. Bu şehrin insanları, şehrin ekonomisini ne kadar döndürecekler? Ben açıkçası yeterli olmayacağını düşünüyorum. O kadar çok turizme dönük, İranlı turiste dönük yatırım yapıldı ki bu yatırımların sadece yerli halkla dönebilmesi mümkün değil. Bu durum istihdamın düşmesine de sebebiyet verecek. Dolayısıyla aslında önümüzde çok da parlak bir süreç görünmüyor” diye konuştu.



Bu Haber 06.11.2023 - 09:06:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.