Sapaz Otelcilik, Halkbank binasını otel yapmak için ne kadar harcayacak?

Sapaz Otelcilik, Halkbank binasını otel yapmak için ne kadar harcayacak?
Halkbank'ın Salıpazarı’ndaki 10 katlı binası 3 yıldızlı otele dönüştürmek için kiralayan Sapaz Otelcilik, bu iş için 7.3 milyon lira harcayacak. Tesiste toplam 125 oda bulunacak.


Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Sapaz İnşaat, Karaköy Meclisi Mebusan Caddesi’nde yer alan bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçen günlerde başvurarak çevresel etki değerlendirme sürecini başlattı. Proje kapsamında 1196 metrekarelik alandaki 10 katlı bina 11 kata çıkarılacak. Mevcutta bulunmayan 2. bodrum katı projeye dahil edilecek. Toplam 125 oda yapılması planlanan proje kapsamında 2. bodrum katta otopark, 1. bodrum katta sığınak, zemin katta lobi ve restoran, 1 ile 8. katlar arasında odalar yer alacak. Projenin maliyeti 7 milyon 308 bin lira. Bina, kamuoyunda bilinen adıyla Galataport projesi alanında kalıyor.

YANDA EKOLOJİK ALAN

Proje dosyasında dikkat çeken unsurlardan biri ise alanın yanında Arkeolojik Park ve Sergi Alanı’nın yer alması. Konuyla alakalı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na görüş sorulduğu belirtilen dosyada sürecin devam ettiği belirtildi.



Bu Haber 01.08.2016 - 11:03:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.