Şanghay İşbirliği Örgütü 2023’ü turizm yılı ilan etti

Şanghay İşbirliği Örgütü 2023’ü turizm yılı ilan etti

2023’ü Turizm Yılı ilan eden Şanghay İşbirliği Örgütü, Hindistan’ın Varanasi kentini de ‘Kültür ve Turizm Başkenti’ ilan edildi.


Şanghay İşbirliği Örgütünün (SCO) Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı 22. kez yapıldı. 16-18 Eylül tarihleri arasında Özbekistan’ın Semerkand kentinde düzenlenen toplantıda, 2022-2023 Turizm Yılı ilan edildi. Konsey ayrıca, Hindistan’ın Varanasi kentini de ‘2022-23 Kültür ve Turizm Başkenti’ ilan etti.

Varanasi

ŞİÖ nedir?

Üye ülkeler arasında karşılıklı güven, iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, bölgesel barış, güvenlik ve istikrarın korunması için ortak çaba sarfedilmesi, terörizm, köktencilik, ayrılıkçılık, örgütlü suçlar ve yasadışı göçle ortak mücadele edilmesi, ayrıca siyaset, ekonomi, bilim ve teknoloji, kültür, eğitim, enerji ve çevre konularında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan ŞİÖ; Çin, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan olmak üzere 9 ülkeden oluşuyor.

Türkiye de ŞİÖ’nün ‘Diyalog Ortağı Ülkeler’ listesinde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin nihai amacının ŞİÖ'ye tam üyelik olduğunu belirtti.



Bu Haber 17.09.2022 - 19:35:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.