‘’Geçmiş olsun sizi dolandırdık!’’

‘’Geçmiş olsun sizi dolandırdık!’’

Otellerin web sitesini kopyalayarak vatandaşı dolandıran şebekenin hedefinde bu sefer Bodrum’daki La Blanche Hotel vardı. Otelin sitesini kopyalayan dolandırıcılar, mağdur ettikleri insanlara ‘’geçmiş olsun sizi dolandırdık’’ dedi.


Ünlü otellerin web sitelerini kopyalayarak vatandaşı dolandıran şebekenin bu seferki hedefi Bodrum’da bulunan La Blanche Hotel oldu. 10 Ağustos’ta Bodrum’da bir şirket kuran şebekenin çok sayıda kişiyi dolandırdığı, dolandırdığı mağdurlardan birine ise ‘’geçmiş olsun sizi dolandırdık’’ dediği kaydedildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, sahte otel sitesi ile vurgun yapan dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntemler bularak birçok kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Muharrem Kaya isimli vatandaş, eylül ayı ortası gibi tatile gitme kararı aldı. İş insanı Kaya, bir acente yerine doğrudan otel ile temasa geçmek istedi. Milas Güvercinlik’teki La Blanche Otel’de rezervasyon yaptırmak isteyen Kaya, arama motoruna otelin adını yazdı.

Dolandırıcılara gitti

Arama listesinin en üst sırasında çıkan siteye girdi. Sitedeki iletişim numarasını arayan Kaya, 10-17 Eylül tarihleri için rezervasyon yapmak istediğini belirtti. Kaya, eşi, annesi, iki çocuğu ve bir de bakıcıları için oda ayırttı. Telefonda görüştüğü, e-posta yolu ile yazıştığı kişilerle iletişim kuran Kaya, sahibi olduğu şirketin banka hesabından 16 bin liralık havale yaptı. Havale işlemi 8 Eylül günü yapıldı.

Kaya, eşine haber verdi. Hazırlıklara başlayabileceklerini iletti. Kaya ailesi, yaptıkları rezervasyon gereği önceki gün otele ulaştı. Resepsiyon görevlisinin yanına giden Kaya, kimliğini vererek oda ayırttıklarını bildirdi. Otel görevlisi, 1-2 dakika içinde Kaya’ya rezervasyonlarının olmadığını söyledi. Kaya, ilk şoku atlattıktan sonra ödeme yaptıkları dekontu görevliye gösterdi.

Yeniden ödeme yaptı

Görevli dekontu görür görmez Kaya’ya “Bugün buraya aynı taleple gelen 4’üncü ailesiniz. Parayı yatırdığınız şirket dolandırıcılara ait. Maalesef, dolandırıcıların kurduğu site üzerinden bu kişilerle temasa geçmiş ve parayı da onlara yatırmışsınız” bilgisini verdi.

Kaya, aldığı yanıtla bir kez daha şaşkınlık geçirse de başına gelenleri ailesine kısaca aktardı. Ellerinde valizler, yorgun bir biçimde bekleyen aile üyeleri bir an önce odalarına geçmek istediklerini belirtti. Kaya, yeniden otel görevlisi ile temasa geçti. Otel görevlisi Kaya’ya, 14 bin liralık bir ödeme yapması gerektiğini söyledi. Ödeme yapıldı, aile üyeleri odalarına geçti.

‘’Geçmiş olsun sizi dolandırdık’’

İş insanı Kaya, ailesiyle odalarına geçtikten sonra kendilerini dolandıran şebekenin izini sürmeye başladı. Ödeme yaptıkları şirketin Bodrum’daki adresine bir çalışanını gönderen Kaya, anılan yerde hiç kimsenin olmadığı bilgisini aldı. Kaya’nın muhasebe görevlisi ise dolandırıcılık şebekesi ile iletişimini sürdürdü. Şebeke üyesi, Kaya’nın çalışanı ile yaptığı son görüşmede, kendisine, “Geçmiş olsun, sizi dolandırdık” diyerek telefonu kapattı.

Siteler Almanya’dan yönetiliyor’’

Birçok otelin sahte sitesini yapan şebekenin bu iş için çok sayıda şirket kurduğu, en son 10 Ağustos’ta Bodrum’da bir şirket kurdukları öğrenildi. Paravan otel sitelerinin tamamının server’ının ise Almanya’da olduğu belirlendi. Av. Mehmet Ali Köksal, dolandırıcıların sanal POS cihazı almak için şirket kurmak zorunda olduklarını kaydederek “Şirketlerin sahibi görünen isimler muhtemelen paravan isimler. Bu isimlere para vererek şirketleri kurmuş olabilirler” dedi.

Sahipleri aynı unvanları farklı

İş insanı Kaya’nın ödeme yaptığı şirket İOS Hotels Otelcilik ve Turizm Yat İşletmeciliği… Anılan şirketin Bodrum Ticaret Odası’na kaydı 10 Ağustos günü yapıldı. 50 bin TL sermayeli şirketin sahibi Kocaeli Çayırova’da yaşayan Alaattin Erol isimli bir kişi. İOS Hotels Otelcilik’in kuruluşu sırasında belirtilen adreste 16 Temmuz 2020’da da Sistem Hotels Otelcilik ve Yat İşletmeciliği adı ile başka bir şirketin kurulduğu anlaşıldı. Bu şirketin sahibi de İstanbul Sultangazi’de yaşayan Mehmet Alğan isimli bir kişi adına kurulmuş. Şebekenin İstanbul’da da, geçen aylarda California Hotels Otelcilik, Derin Hotels Otelcilik, Güç Hotels Otelcilik ve Sungate Hotels Otelcilik Ve Yatçılık adı ile başka şirketler de kurdukları anlaşıldı



Bu Haber 12.09.2020 - 09:48:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Dal 14.09.2020 - 11:47

    TURSAB uyesi Seyahat acentasina guvenmezseniz sonucu bu olur

  • Ufuk T 14.09.2020 - 09:05

    Ayni sekilde bende dolandirildim 01/09/20 tarihine yapmis oldugum rezervasyon icin, soylenene gore savcilik karari ile internet sayfasi kapatilmis fakat ayni sekilde tekrar kurup devam etmisler yollarina, benim anlayamadigim es zamanli neden bu sirketlerin hesaplarina bloke konulmaz. Gonderdigim hesap limited sirketi adina acilmis ve TC Garanti Bankasinda. Sistemdeki acigi bulmus ve yuruyor adamlar, savcilik biz yakalar cezasini veririz ama siz kendi hakkinizi mahkemelerde arayin diyebiliyor.

  • Ahmet tan 12.09.2020 - 06:30

    Zamanla oteller acentaları devre dışı bırakarak bu duruma getirdiler maalesef Tursab da içindeki çürük elma olan acentaları temizler ise eskiden olduğu gibi aceenta-otel ılişkisi yeniden başlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.