Sahte çek kesen şebeke İlhan Açıkgöz’ü hedef aldı

Sahte çek kesen şebeke İlhan Açıkgöz’ü hedef aldı

Sahte çek keserek piyasayı dolandıran şebekenin İlhan Açıkgöz’ün eski şirketi adına da sahte çek kestiği ortaya çıktı.


Turizm Güncel

Kestiği sahte çeklerle iş dünyasının kabusu olan şebekenin, tanınmış turizmci, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği eski başkanı İlhan Açıkgöz’ü de hedef aldığı ortaya çıktı.

Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre şebeke, İlhan Açıkgöz’ün şirketi Doru Efe Otel ve Turizm adına da sahte çek kesti.

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e konuşan İlhan Açıkgöz, olayın yeni olmadığını, geçen yıl yaşandığını söyledi. Söz konusu şebekenin cirosu yüksek firmaların çeklerini klonladığını kaydeden Açıkgöz “Bu olay birçok kez başımıza geldi. Şebekenin çek verdiği insanlar da, bankalar da biz de mağdur oluyoruz.” dedi.

"O firma 6-7 yıldır çek kesmiyor"

Adına çek kesilen şirketin 6-7 yıldır çek kullanmadığını ve faal olmadığını bu nedenle şirkete ait eski çekleri klonladıklarını anlatan Açıkgöz “Bu şirketin yönetimi bizde de değil, iflas masasında. Biz şikayetçi oluyoruz, davalar sürüyor. Sahte nüfus kağıdı, sahte imzalar, sahte kaşeler yapıyorlar. Bazen de sahte çeklerin arkasını itibarlı şirketlerin kaşeleriyle ciroluyorlar. Bu şirket adına toplamda ne kadar çek kesildiğini bilmiyoruz ama bunu yapanlar profesyonel dolandırıcılar.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.05.2023 - 21:11:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.